Catalin Predoiu, candidatul PNL la Primaria Capitalei, a invitat-o pe contracandidata sa Gabriela Firea ca in ultima saptamana de campanie sa participe la trei dezbateri electorale televizate, in cadrul carora "sa discute atat problema coruptiei din administratie si din politica, cat si solutiile pentru dezvoltarea economica a Bucurestiului", se arata intr-un comunicat de presa.

Catalin Predoiu in studioul Hotnews.roFoto: Hotnews

"Este o invitatie publica, staff-ul de campanie poate conveni in mod flexibil, ar fi bine sa fie trei dezbateri cu doamna Firea oriunde, in parc, in Voluntari, intr-o statie de taxi, intr-o fabrica dezafectata, pe un teren expropriat ilegal, oriunde vrea doamna Firea, oriunde e pericol pentru Bucuresti, ca sa fim in mijlocul actiunii", a declarat Predoiu, lansand invitatia la dezbateri candidatului PSD.

Tot in comunicatul transmis de PNL, Predoiu este citat adresandu-i o intrebare candidatei PSD pe tema taxiurilor, dupa atacul lansat de Nicusor Dan pe acest subiect in timpul dezbaterilor de la Antena 3 si B1 TV.

"E o problema cu taxiurile, lumea vorbeste ca o parte din ele sunt licentiate, prin interpusi, de dl Pandele. Eu nu am adus nicio acuzatie, am pus o intrebare publica. Am spus ca nu este respectata legea si ca un protocol incheiat de Primarie care limiteaza numarul taxiurilor din Ilfov este incalcat sistematic. Am spus ca aparatul Primariei nu functioneza in acest moment cum ar trebui. Licentele se acorda foarte greu, autorizatiile se acorda greu, sunt suspiciuni de coruptie, exista blocaje pe lina circuitului documentelor si am ridicat aceste doua probleme la nivel principial si teoretic.

Cetatenii Capitalei au auzit si vorbesc. Datoria mea de om politic este sa pun aceasta intrebare. Nu este o acuzatie, nu e atac la persoana, nu e proces de intentie. De ce nu ar fi demna de dezbatere publica si aceasta tema? Eu nu am dreptul sa tac, nu acuz fara probe. Legea imi permite sa intreb, calitatea de candidat ma obliga sa intreb si intreb. Se poate raspunde cu da sau cu nu, dar as vrea sa fie public!" a spus Predoiu.