Candidatul PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Predoiu, spune într-un interviu acordat ziarului ''Gândul'', că distanţa care îl desparte în sondaje de social-democrata Gabriela Girea este ''recuperabilă'', susţinând că o va devansa pe aceasta până la data scrutinului, potrivit Mediafax.

Catalin PredoiuFoto: Agerpres

''Sunt în urma doamnei Firea, dar la o distanţă recuperabilă. Şi o voi recupera până la sfârşitul campaniei'', afirmă Predoiu, întrebat de Gândul cum stă în sondaje. În opinia sa, cea mai mare problemă pe care o are în prezent este tocmai această ''intoxicare'' prin sondaje.

''Se aruncă pe piaţă sondaje care intoxică cu informaţii false privind distanţa dintre candidaţi, scopul fiind acela de a confuziona, a-i deruta pe cei nehotărâţi şi, poate, mă gândesc eu, de a înmuia, dacă vreţi, trupele candidatului. (...) Aceste sondaje sunt false, sunt aceleaşi case de sondaje care îl dădeau castigator detaşat pe Victor Ponta în după amiaza turului doi al alegerilor prezidenţiale cu trei-patru procente. În câteva ore s-a văzut că situaţia era invers. Şi sunt aceleaşi case de sondaje care acum spun că Gabriela Firea e castigator detaşat. Eu vă spun, Gabriela Firea nu va fi primarul general al Capitalei. Primarul general al Capitalei va fi Cătălin Predoiu. Ştiu ce spun'', a explicat candidatul liberal.

In ceea ce priveşte demisia din fruntea PNL Bucureşti în caz de eşec, Catalin Predoiu spune ca nu ia în calcul această posibilitate: "'Nu o să pierd. Voi câştiga aceste alegeri'', sustine liberalul.

Un sondat realizat de TNS la comandat USB, in perioada 13-18 mai, si dat publicitatii vineri a aratat ca Nicusor Dan, candidatul USB pentru Primaria Generala, este al doilea clasat, cu 19,5% din voturile alegatorilor care au declarat ca vor merge la urne pe 5 iunie. El are 11 puncte mai mult decat Catalin Predoiu (PNL), dar 18 sub Gabriela Firea (PSD).

Sondajul arata ca Gabriela Firea ar obtine 37,5% iar Catalin Predoiu doar 8,7%. Robert Turcescu este cotat cu 8,4%.

Pentru Consiliul General, PNL este cotat cu 18,5% iar USB cu 16,2% din voturi.