Simulare pentru alegerile locale. Prima verificare a sistemului informatic

de I.c.     HotNews.ro
Duminică, 22 mai 2016, 13:57 Actualitate | Alegeri locale 2016. Bucuresti

Duminică, la nivel naţional, are loc prima dintre cele trei simulări ale alegerilor locale, la care va fi testat sistemul informatic de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenirea votului multiplu, informeaza Mediafax.

Duminică, începând cu ora 09.00, Comisia Tehnică a alegerilor locale din iunie va coordona prima dintre cele trei simulări programate pentru a verifica funcţionarea aplicaţiilor informatice de monitorizare a prezenţei la vot şi prevenire a votului multiplu.

Simularea va fi realizată în condiţii cât mai apropiate de cele din timpul votului, pentru a putea identifica şi remedia eventuale disfuncţionalităţi, anunţa ministrul Petre Tobă la începutul lunii mai. Verificarea de duminică este organizată de Autoritatea Electoral Permanentă(AEP) şi Serviciul de Telecomunicaţii Speciale(STS). Reprezentanţii acestor instituţii sunt sprijiniţi la testare de cei din Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Educaţiei şi prefecturi.

Sistemul de prevenire a votului ilegal presupune o reţea formată din tablete şi alte dispozitive pentru aproape toate secţiile de votare din ţară. Conectate la internet, la o reţea securizată de STS, pe aceste tablete se vor transmite în timp real datele votanţilor. Astfel, unitatea centrală va putea compara informaţiile cu cele venite de la celelalte secţii de votare. La testarea de duminică, operatorii vor merge în interiorul secţiilor de votare şi vor transmite date, la fel ca în ziua alegerilor, pe reţeaua pusă la dispoziţie de STS, fiind astfel verificate comunicaţiile, anunţă oficialii din AEP.

Pentru votul din 5 iunie vor fi organizate 18.616 secţii de votare, anunţă Ministerul Afacerilor Interne.


Citeste mai multe despre   Articol sustinut de Metropolitan Life

​VIDEO INTERVIU Emilia Bunea, Metropolitan Life: Orice om are dreptul la o asigurare de viata, iar un produs cu o prima de 30 de lei pe luna este ideal pentru a atinge nevoile de protectie de baza / Calin Rangu, ASF: Din pacate suntem o piata a RCA-ului in comparatie cu alte tari europene

Emilia Bunea, CEO Metropolitan Life si Calin Rangu, Director, Directia Protectia Consumatorului, ASF au discutat intr-un interviu despre rolul telemarketingului in zona asigurarilor de viata, despre tendintele din piata romaneasca si regulile care trebuie respectate de catre persoanele care contacteaza potentiali clienti.
565 vizualizari

Abonare la comentarii cu RSS
.

ESRI


Proiect sustinut de Fundatia Konrad Adenauer

Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Vineri