Nicusor Dan, candidatul Uniunii Salvati Bucurestiul la Primaria Capitalei, a anuntat joi numele celor sase mari donatori ai campaniei sale, transmite Mediafax. Acestia sunt George Iacobescu, Alexandru Lapusan, Horia Manda, Nicolae Ratiu, Iulian Stanciu si Florin Talpes.

Nicusor Dan - Interviu HotNews.roFoto: Hotnews

"Au vazut si ei dezbaterea politica si au inteles ca imi fac un mare serviciu venind alaturi de mine", a explicat Dan decizia de a face publice numele acestora.

El a prezentat intr-o conferinta de presa numele celor sase donatori care au contribuit cu sume mai mari de 10.000 de lei, fara a preciza exact care au fost aceste sume.

Primul contribuitor prezentat de candidatul USB este George Iacobescu, CEO Canary Wharf, care a dezvoltat cel mai mare proiect imobiliar al Londrei, lucru pentru care a primit titlul de "Sir" de la Regina Marii Britanii, a spus candidatul USB, potrivit Mediafax.

Pentru campania lui Nicusor Dan a donat o suma mare si fiul lui Ion Ratiu, Nicolae Ratiu, de asemenea decorat de Regina Marii Britanii.

Ceilalti sunt: Alexandru Lapusan - liderul companiei Zitec, Horia Manda - managing partner al Axxes Capital, Iulian Stanciu - managerul Emag si Florin Talpes - creatorul Bitdefeder.

"Vrem sa facem dezvoltare imobiliara serioasa in Bucuresti, vrem sa aducem investitori seriosi, nu gainariile si mica ciupeala", a mai spus Dan.