In fata a circa 700 de participanti - intre care cel mai mult a iesit in evidenta la final Stela Popescu, avand un sacou la fel de rosu precum parul - Catalin Predoiu, cel de-al patrulea candidat al PNL la Primaria Capitalei, si-a lansat platforma, sub sloganul "Solutia serioasa pentru Bucuresti". Predoiu a sustinut un discurs inflacarat, in care a promis ca va rezolva traficul din Bucuresti, dar a vorbit si de "dragostea" sa care "va imbraca tot orasul". Predoiu a afirmat ca doreste ca Bucurestiul sa fie precum Copenhaga, cu "sase sectoare, zero coruptie" si a cerut din nou un vot util din partea bucurestenilor, folosind mai multe jocuri de cuvinte pe marginea numelui contracandidatei sale, Gabriela Firea (PSD): "Nu va pierdeti cu firea. Firea lor nu este si firea noastra. Si orice ar fi, PSD-ul nu va fi in firea Bucurestiului."

Lansare Catalin Predoiu - discursFoto: Hotnews

Show-ul - care a avut loc intr-o sala din cladirea Willbrook Platinum din Otopeni si a beneficiat de lumini de discoteca deasupra scenei - a fost prezentat de actorul Silviu Biris. Inainte de discursul lui Predoiu, care a durat circa jumatate de ora, au luat cuvantul mai multi sustinatori ai candidatului, din afara politicii.

Evenimentul a inceput cu un clip de prezentare a principalelor probleme ale Bucurestiului - "asa arata Bucurestiul insultat de propriile administratii", ca apoi sa ia cuvantul Ciprian Ciucu, cel care s-a inscris in PNL pentru a deschide lista de consilieri si a deveni viceprimar in cazul castigarii alegerilor.

Pe Ciucu, Biris l-a prezentat drept un "tanar pus pe administratie si pe rock in timpul liber". Fostul ONG-ist a multumit PNL ca l-a primit si a promis "solutii serioase", precum si "transparenta totala". "Am venit in PNL din doua motive - sunt compatibil ideologic cu acest partid si al doilea - sincer cred ca in acest partid sunt suficiente resurse de competenta pentru a guverna" a spus el.

Au luat cuvantul apoi, pe rand, pret de cateva minute fiecare: Petru Lucaci, presedinte Uniunea artistilor plastici, care a atras atentia ca in Capitala mai sunt patru galerii; arhitectul si profesorul de arhitectura si urbanism Dorin Stefan, care a cerut urgent o lege a urbanismului; producatorul de filme Vlad Paunescu, care a vorbit de necesitatea cinematografelor, si Sorin Buse - seful ingineriei Renault din Romania, care a afirmat ca Predoiu "intelege fenomenul corporativ".

A urmat un nou filmulet de prezentare, din nou pe o muzica instrumentala specifica unor conferinte motivationale, in care s-au punctat elemente din cariera lui Predoiu, "omul care nu se pierde cu firea".

Predoiu a luat apoi cuvantul, intr-un lung discurs sustinut pe un ton ridicat si inflacarat. Predoiu a fost aplaudat deseori, dar cel mai mult spre final, cand i-a atacat atat pe Gabriela Firea, cat si pe Nicusor Dan. Au fost si invitati care s-au amuzat la anumite momente.

Candidatul a vorbit la inceput de Copenhaga, pe care a vizitat-o la ultimul consiliu JAI in calitate de ministru de justitie, unde l-a impresionat faptul ca erau "geamuri in loc de betoane" si "tineri si tinere pe biciclete la minus 10 grade".

Predoiu a spus ca isi doreste un oras in care "viata sa fie o sarbatoare, sa fie altceva decat o lupta perpetua cu traficul, poluarea sau factura la lumina."

"I-am citit analizele, cifrele reci si dure, care dezvaluie o boala" a spus el despre Bucuresti. "Orasul imbolnavit de un doctor. Voi fi primarul general care va rezolva traficul din Bucuresti - este mesajul meu pentru bucuresteni. Voi fi primarul general care va fi cosmarul oricarui guvern pana cand nu finalizam soseaua de centura pe patru benzi" a spus apoi Predoiu.

"Le vom da timp bucurestenilor. Orasul este al oamenilor. Vom face Bucurestiul eco - construind piste de biciclete, lansand program de bike sharing si car sharing, stimuland eliminarea peturilor din oras," a mai promis Predoiu, si apoi a intarit: "Va promit, va promit, va promit! Voi fi primul primar eco din Romania!"

"Voi face geamurile transparente de la primarie - investitii, cheltuieli, totul pe site, transparenta totala. Sase sectoare - zero coruptie".

"Nu este totul perfect în partidul nostru, dar spre deosebire de ceilalţi noi am înţeles şi început reforma. Da, noi suntem partidul la care s-a referit şeful statului atunci când a spus că există un partid care face reforma. Noi am făcut reformă", a mai spus Predoiu.

"Dragostea mea va imbraca intreg orasul," a mai spus Predoiu, provocand zambete in sala.

"PSD sta in calea fericirii voastre" a fost replica la care au izbucnit aplauzele cele mai puternice, continuand cu "trebuie sa invingem PSD-ul".

A urmat si atacul la celalalt contracandidat - Nicusor Dan, primit tot cu aplauze puternice. "Ciprian Ciucu a inteles sa faca politica la vedere, nu Nicusor Dan. Nicusor Dan face ipocrizie la vedere".

"Orice vot in afara PNL inseamna un vot pentru PSD. Avem datoria sa oprim PSD-ul pe 5 iunie. Nu va pierdeti cu firea. Firea lor nu este si firea noastra. Si orice ar fi, PSD-ul nu va fi in firea Bucurestiului" a spus spre final Predoiu, care a fost aplaudat in picioare, incheind evenimentul nu pe cunoscutul imn al fostului PDL "Verde inrourat", ci pe "We are the Champions" in varianta instrumentala.

Au luat parte la eveniment toti candidatii PNL la primariile de sectoare si copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga, care insa nu au luat cuvantul ci doar l-au aplaudat pe Predoiu din primele randuri. Cei doi lideri PNL au facut doar scurte declaratii pentru presa, pe hol, dupa eveniment, inainte de a se fotografia cu invitatii.