Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au motivat decizia prin care au respins candidatura lui Cristian Popescu Piedone la Primaria Sectorului 4, precizand ca propunerea de candidatura a fost nelegala, intrucat nu a provenit de la filiala de partid a municipiului Bucuresti ci de la cea locala.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Agerpres

"Instanta a retinut ca prin incalcarea normei imperative prevazute de art. 47 alin. I din Legea nr. 115/2015, propunerea de candidatura este nelegala, nefiind formulata de structura partidului extres prevazuta de lege. In masura in care intimatul a candidat la functia de primar din partea unui partid politic, propunerea de candidatura care insotea dosarul electoral trebuia sa provina de la conducerea filialei municipiului Bucuresti, propunerea depusa in termenul prevazut de lege pentru depunerea candidaturilor, nefiind suficienta propunerea provenita de la o filiala locala a partidului, in speta filiala de sector", se arata in motivarea judecatorilor de la Tribunalul Bucuresti, potrivit Mediafax.

Judecatorii de la Tribunalul Bucuresti au decis, joi seara, sa respinga definitiv candidatura lui Piedone la Primaria Sectorului 4.

In ceea ce priveste candidatura fostului edil pentru Consiliul Local al Sectorului 4, Judecatoria Sectorului 4 a decis validarea candidaturii lui Cristian Popescu Piedone, dupa ce Biroul Electoral a respins lista candidatilor PPU-SL deschisa de Piedone, pe motiv ca acesta s-a inscris in partid dupa ce au fost stranse semnaturile necesare.

Daca Tribunalul Bucuresti va mentine decizia Judecatoriei Sectorului 4, Cristian Popescu Piedone va putea candida pentru functia de consilier local al Sectorului 4.

Piedone este urmarit penal dupa tragedia din Colectiv. De altfel, el a demisionat in noimebrie 2015 din functia de primar al Sectorului 4, pe fondul protestelor declansate de tragedie, si sustinea ca se retrage din viata politica.