Monica Macovei a declarat intr-un interviu pentru Revista 22 ca fostul candidat independent sustinut de M10 la primaria Capitalei, Ciprian Ciucu, reprezinta la nivel personal "o mare dezamagire" si a relatat ce i-ar fi spus acesta inainte de a trece la PNL. Macovei afirma ca Ciucu a sunat-o in urma cu cateva zile sa-i spuna ca Predoiu i-a propus sa se inscrie in PNL si sa fie in fruntea listei la Consiliu General, urmand sa fie ales viceprimar. "Mi-a mai spus ca i s-a promis ca va fi pe un loc eligibil pentru parlament in 2016 si ca va fi pe lista pentru Parlamentul European in 2019?, a mai spus Macovei.

Ciucu pe vremea cand era sustinut de MacoveiFoto: captura B1 TV

Liderul M10 afirma ca "putea sa se duca si la PSD, pentru ca nu e nici o diferenta". Primele discutii dintre Ciucu si liberali ar fi avut loc in ziua in care Orban a fost citat la DNA, mai spune Macovei, dar ca atunci conditia a fost sa fie sustinut ca indepedent. "Si el a spus: "sigur, nicidecum altfel, numai varianta asta este in discutie". Apoi m-a sunat si mi-a spus ca intalnirea a durat 10 minute, a zis ca Predoiu o sa vorbeasca in partid, ca a fost asa, o tatonare, ca nu i s-a parut ca e ceva de perspectiva. Nu am stiut nimic de alte negocieri si nu a avut mandatul meu", a mai spus Macovei in interviul pentru Revista 22.

Europarlamentarul mai spune ca M10 nu mai are timp sa numeasca alt candidat dupa ce au fost "lasati balta" de Ciucu. Monica Macovei a explicat ca optiunea initiala a partidului sau a fost Nicusor Dan, chiar daca ar fi remarcat la el "cateva alunecari de picior spre stanga". Macovei sustine ca ar fi negociat diferite formule de sustinere dar ca Nicusor Dan le-ar fi refuzat cu argumentul a facut un sondaj online din care a rezultat ca, unindu-ne M10 si USB, in final nu ar pierde si nu ar castiga nimic.

UPDATE: Intr-o postare intitulata pe Facebook "Despre parteneriatul cu M10 si despre adevar", Ciprian Ciucu o raspunde acuzatiilor si ii reproseaza Monicai macovei ca nu a respectat parteneriatul incheiat in februarie 2016.

"Partidul M10 si-a asumat ca va strange semnaturi, ca va organiza o echipa de campanie, ca va avea candidati pentru sectoare cu care sa fac echipa. Niciunul dintre aceste lucruri nu s-a intamplat. In acest moment doamna Monica Macovei imi pune in spate esecul partidului sau. Nu este corect. Cu toate acestea eu le multumesc pentru colaborare si le urez succes.

Citesc acum si zambesc amar cand vad cata frustrare se acumuleaza in jurul parteneriatului incheiat astazi cu PNL si imi dau seama ca am fost doar un mijloc de promovare pentru M10. Mai vreau sa spun doar atat: sunt un om de dreapta, cu principii clare si cu viziune clara pentru Bucuresti. Nu as fi ales niciodata PSD iar cea cu care am impartasit o vreme aceleasi idealuri, stie foarte bine acest lucru!", scrie Ciucu pe Facebook.