Senatorul Daniel Barbu, fost ministru al Culturii in Guvernul USL condus de Victor Ponta, este candidatul ALDE la Primaria Generala a Capitalei, au anuntat duminica liderii partidului. Copresedintele ALDE Calin Popescu Tariceanu a explicat ca nu intra in cursa deoarece obiectivul partidului este reprezentat de alegerile parlamentare, informeaza Mediafax.

Daniel BarbuFoto: Agerpres

''Este o candidatura o prestigioasa, care arata alegatorilor ca ALDE este un partid capabil sa promoveze proprii lideri in functii de raspundere si nu se ascunde, nu se fereste de aceasta responsabilitate, asa cum am vazut la altii ca au cautat candidaturi externe. In al doilea rand vreau sa subliniez ca persoana domnului Barbu, prin faptul ca a acumulat o indelunga experienta politica la nivelul Guvernului si in Parlament, as spune ca este cea mai potrivita candidatura, prin care aratam bucurestenilor respectul pe care li-l purtam, adica nu punem o candidatura oarecare, din contra - le aratam ca una din cele mai importante, marcante figuri ale partidului siu prin profilul profesional, dar si prin profilul politic este desemnata din partea noastra sa candideze la aceasta functie importanta. Este respectul pe care il aratam noi cetatenilor'', a declarat Calin Popescu Tariceanu.

El a precizat ca nu a intrat in cursa electorala pentru Bucuresti deoarece obiectivul strategic al partidului este reprezentat de alegerile parlamentare: ''Toate deciziile pe care le-am luat si le vom lua vor fi gandite prin aceasta perspectiva. Alegerea mea si a colegilor mei s-a indreptat catre aceasta solutie, care valorizeaza potentialul nostru. Iesim cu un candidat care are un profil liberal de necontestat, lucru foarte important. Cred ca este cea mai prestigioasa candidatura din partea tuturor partidelor in Bucuresti, in momentul de fata. ''

Daniel Barbu a fost ministru al Culturii din partea PNL in Guvernul USL condus de Victor Ponta. El a demisionat in decembrie 2013 dupa ceea ce a catalogat drept o "comparatie nefericita" intre bugetul programului de prevenire HIV si bugetul programelor Culturii.