Candidatii PNL la primariile de sector si la Primaria Generala a Capitalei le cer, intr-o scrisoare deschisa, candidatilor PSD la aceleasi functii sa se delimiteze de Liviu Dragnea, condamnat definitiv vineri la 2 ani de inchisoare cu suspendare, si sa aiba "o pozitionare ferma" in privinta recentei condamnari. Liberalii cer "o campanie corecta si curata", potrivit Agerpres.

PNLFoto: Hotnews

"'Imi pare rau, pentru ca sunt om si toti suntem supusi greselii. Mai grav este atunci cand nu recunoastem ca am gresit si persistam in greseala. Mi-a parut rau de fiecare data cand un mesaj negativ a fost transmis prin mine si toata reactia a fost asupra mea si mai putin a candidatului. (...) Din punctul meu de vedere, imi doresc o campanie curata, o campanie eleganta in care sa se auda proiectele si intentiile pentru bucuresteni si mai putin cum se zugravesc candidatii intre ei'. Stimata doamna Gabriela Vranceanu Firea, declaratiile de mai sus va apartin. Motiv pentru care, in virtutea campaniei curate si elegante pe care o doriti si in interesul bucurestenilor de care toti candidatii inscrisi in cursa electorala sunt preocupati, Partidul National Liberal - Filiala Bucuresti va transmite solicitarea de a va dezice ferm de elementele penale din proximitatea dumneavoastra", se arata in scrisoarea liberalilor remisa duminica AGERPRES.

Candidatii PNL se declara convinsi ca aceeasi parere de rau pe care a exprimat-o Gabriela Firea in legatura cu mesajele transmise in timpul campaniei prezidentiale o va avea si la finalul acestei campanii, daca ezita sa se delimiteze si va accepta sa isi alature imaginea "de un condamnat penal, prin sentinta definitiva".

"Nu este de mirare pentru nimeni ca domnul Dragnea, condamnat penal definitiv, a refuzat sa faca un pas in spate. Uimirea cea mai mare este de ce candidatii Partidului Social Democrat la Primariile din Bucuresti, in frunte cu dumneavoastra, doamna Firea, accepta sa le fie coordonata campania de catre un condamnat penal?! Un lucru este clar, nu puteti lua pozitia strutului! Bucurestenii trebuie sa vada partide curate, cu oameni curati, a caror integritate nu poate fi pusa la indoiala, iar voua, contracandidatilor nostri, va cerem o delimitare clara de condamnatii penal care va conduc si care va stau alaturi. Rusinea voastra este o pata nemeritata de care toti bucurestenii si romanii, in general, se vor simti jenati si jigniti", afirma liberalii.

Scrisoarea deschisa este semnata de presedintele PNL Bucuresti, Catalin Predoiu, candidatul PNL la Primaria Capitalei, de Alexandru Nazare - candidat la sectorul 1, Dan Cristian Popescu - candidat la sectorul 2, Cristina Pocora - candidat la sectorul 3, Razvan Sava - candidatul PNL la Primaria Sectorului 4, Ovidiu Raetchi - candidat la sectorul 5 si Razvan Mironescu - candidatul PNL la Primaria Sectorului 6.