Jurnalistul Robert Turcescu isi va depune cel mai probabil luni candidatura pentru Primaria Generala a Capitalei, din partea Partidului Miscarea Populara (PMP), dupa ce va avea loc o sedinta de analiza la partid, informeaza Agerpres.

Robert TurcescuFoto: Agerpres

"Stam bine cu stransul de semnaturi, se lucreaza intens la acest lucru. Probabil ca luni imi voi depune candidatura, maine (duminica - n.r.) avem sedinta la partid in care facem evaluarea numarului de semnaturi stranse pana in acest moment. Nu vor fi, din punctul meu de vedere, niciun fel de probleme, asa ca luni intram in competitie. Sigur, intotdeauna exista pana la momentul validarii o stare de emotie, dar e buna. Cel mai rau lucru, indiferent ca faci jurnalism sau politica sau esti un artist, este sa nu ai emotii", a afirmat sambata Turcescu la Biroul Electoral al sectorului 5, unde l-a insotit pe Valentin Nitu, care si-a depus candidatura din partea PMP pentru primaria acestui sector.

El spune ca va continua ceea ce fostul primar Traian Basescu a lasat - o viziune de dezvoltare pentru Capitala.

"Toti primarii care s-au succedat in functie lui Traian Basescu, de la Adrian Videanu, la Sorin Oprescu, au fost obligati de viata, de starea in care au gasit Primaria, sa continue proiectele lui Traian Basescu. Prin urmare, sunt lucruri care trebuie continuate in acest moment si pe care, din pacate, mai ales Sorin Oprescu, n-a reusit sa le duca mai departe. Asa ca eu nu vin cu promisiuni pentru cetateni, ci vin cu o viziune - viziunea Bucuresti 2030 - pe care o lansez eu cu sprijinul lui Traian Basescu si a echipei care a facut posibil un mandat de succes si un proiect care va ramane si pentru primarii care vor veni la Capitala pana in anul 2030. (...) Acest oras, dincolo de asfaltul pe care calcam zi de zi, e o ruina. Acest oras trebuie reconstruit din strafundurile lui. (...) Sa nu fim farisei, daca nu vrem intr-adevar sa ne blesteme copiii nostri peste cativa ani, pentru ca le vom fi lasat un oras in ruina realmente, va trebui sa reincepem reconstructia acestei capitale. (...) Pentru mine este un examen un fata bucurestenilor", a mai spus Robert Turcescu.