Cristian Popescu Piedone ramane candidatul PPUSL (Partidul Puterii Umaniste Social - Liberal) la Primaria Sectorului 4, in ciuda opozitiei copresedintelui Maria Grapini, aceasta declarand pentru Mediafax ca isi mentine parerea despre el si ca ramane de vazut daca va parasi sau nu partidul, dupa alegerile locale.

Cristian Popescu PiedoneFoto: Hotnews

Maria Grapini a declarat, joi, ca in urma sedintei avute cu biroul de conducere al PPUSL, a fost informata ca Cristian Popescu Piedone si-a depus miercuri dimineata adeziunea la filiala Sectorului 4, iar aceasta i-a fost avizata de organizatia Bucuresti, condusa de senatorul Laurentiu Mihai, iar in aceste conditii candidatura lui Piedone respecta statutul partidului.

"Ne-am intalnit cei sapte (din conducerea PPUSL - n.r), din care trei pe telefon, pentru ca era greu sa ne adunam asa repede. Eu mi-am expus punctul de vedere. M-a informat domnul senator Laurentiu Mihai (presedintele Consiliului National al PPUSL - n.r.), care raspunde de Bucuresti, ca ieri dimineata (miercuri dimineata-n.r.), Piedone si-a depus adeziunea la organizatia de la Sectorul 4, ca Sectorul 4 i-a avizat-o, ceea ce e conform statutului. Ca dupa aceea organizatia Bucuresti, pe care o coordoneaza tot senatorul Mihai, i-a avizat-o... Asadar, eu imi mentin punctul de vedere. Candidatura, se pare, e avizata in conformitate cu statutul", a declarat Grapini pentru Mediafax.

Intrebata daca, in calitate de copresedinte, nu a putut influenta aceasta decizie, Grapini a raspuns: "Copresedintele are un vot. Copresedintele nu poate sa faca dictatura in partid. Nu am facut un congres. In mod normal, in situatia in care apar controverse, dar nu este timpul necesar, se intruneste Consiliul National. Problema e ca... asta este. Timpul e foarte scurt, eu mi-am spus punctul de vedere, Bucurestiul, dar nu stiu cata parte din Bucuresti, iata, il sustin. Este o chestiune neplacuta, dar eu respect decizia democratica luata la Sectorul 4 Bucuresti. Insa eu, personal, am votat impotriva, am spus ca imi mentin declaratia si ca nu voi gira nici cu numele meu, nici cu functia, nici cu nimic, candidatura lui Piedone. Si am explicat si de ce. Nu am nimic cu Piedone, ci doar pentru faptul ca am enuntat niste principii si le voi respecta".

Ea a adaugat ca nu i se pare moral faptul ca Piedone si-a depus adeziunea la PPUSL abia in momentul in care candidatura sa ca independent la Primaria Sectorului 4 i-a fost refuzata.

"Va analiza electoratul, populatia Sectorului 4 candidatura lui. Dar la nivel de tara s-ar putea sa avem membri de partid care sa nu fie de acord cu candidatura lui. Este geu de estimat acum, pentru ca nici asta nu a fost corect, sa vina (Piedone - n.r.) in ultimul moment cand a vazut ca nu i se admite candidatura ca independent. Nici asta nu mi se pare moral. Daca vroia sa vina la acest partid putea sa vina cand l-am creat anul trecut. Nu contest ca a avut niste realizari, nu contest ca sondajele il arata ca Piedone ar... Dar eu cred ca partidele au si rolul de a face educatie cetatenilor. Si imi asum mai degraba sa pierd decat sa incalc niste principii", a adaugat Grapini.

Grapini a precizat ca dupa alegerile locale va decide daca va continua cu PPUSL sau nu. "Este decizia mea daca vreau sa continui in acest partid sau nu. Este evident ca voi merge cu acest partid pana la alegerile locale. Am spus si in comunicatul de dimineata, ca voi vedea ce voi face la Congres. Toti suntem interimari acum, nimeni nu are o functie aleasa, pentru ca nu am avut cand. Dupa rezultatele de la alegeri poate se va trage concluzia ca am luat o decizie gresita, asta nu stii niciodata cum e. Dar, principial vorbind, eu am argumentat de ce l-as fi sustinut peste patru ani pe Piedone si nu acum", a concluzionat Grapini.