Tudor Pendiuc (PSD), trimis in judecata de DNA pentru fapte de coruptie, a anuntat ca va candida ca independent pentru al saptelea mandat de primar al municipiului Pitesti. Anuntul a fost facut marti seara, la o emisiune difuzata de un post local de televiziune. Pendiuc a precizat ca strange deja semnaturi pentru sustinerea candidaturii ca independent la alegerile din 5 iunie, potrivit Agerpres. Anuntul lui Pendiuc a venit in aceeasi si in care presedintele PSD Arges, Serban Valeca, a precizat ca Tudor Pendiuc nu va candida din partea PSD la functia de primar al Pitestiului, potrivit presei locale.

Tudor PendiucFoto: Agerpres

Tudor Pendiuc a decis sa intre in cursa electorala ca independent dupa ce PSD Pitesti l-a desemnat pe viceprimarul Cornel Constantin Ionica drept candidat pentru functia de primar al municipiului Pitesti.

Tudor Pendiuc conduce administratia locala a municipiului Pitesti din anul 1992, fiind cel mai vechi primar de municipiu din tara. La ultimele alegeri, cele din 2012, Pendiuc a candidat din partea Uniunii Social Liberale (USL) si a obtinut aproape 48.000 de voturi, reprezentand 69,25% din total.

Tudor Pendiuc a fost arestat preventiv pe 7 noiembrie 2014, intr-un dosar de coruptie legat de incheierea unui contract nelegal privind transportul public local. Pendiuc a fost acuzat de luare de mita si abuz in serviciu cu consecinte deosebit de grave si in forma continuata, in acelasi dosar fiind cercetata si fiica sa, Ema Pendiuc, precum si mai multi oameni de afaceri.

Inculpatii din dosarul privind concesionarea transportului public de persoane din Pitesti au fost trimisi in judecata pe 20 martie 2015, cauza aflandu-se pe rolul Tribunalului Bucuresti.

Tudor Pendiuc a fost pus in libertate sub control judiciar pe 14 august 2015, dupa mai mult de noua luni de arest preventiv. Printre restrictiile impuse de instanta nu se numara si aceea de a-si exercita functia detinuta anterior, insa nu are permisiunea de a lua legatura cu inculpatii si martorii din dosar, multi dintre ei angajati ai Primariei Pitesti sau ai unor institutii subordonate.