Ciprian Ciucu, candidatul independent sustinut de M10 la Primaria Capitalei, cere deschis PNL sa il sustina pe el la Primaria Capitalei si propune partidului lui Nicusor Dan, Uniunea Salvati Bucurestiul, sa accepte organizarea de alegeri primare in care dreapta sa aleaga intre el si Nicusor Dan.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Ar fi un dezastru daca primaria Bucurestiului va ajunge pe mana Gabrielei Firea. Nu pentru ca ar fi propriu-zis pe mana dansei, ci pentru ca va fi pe mana primariului de Voluntari, Florentin Pandele. Imi propun ca prin aceste randuri sa vin cu o solutie pentru ca Pandele sa nu-si intinda influenta si peste Bucuresti. Solutia pe care o vad presupune ca fortele de centru-dreapta, adica PNL, USB si M10 sa adopte o modalitate democratica si participativa pentru a sustine un candidat unic: pe cel mai bine pregatit dintre candidati, pe acela cu cele mai sanatoase valori democratice si cu cea mai buna viziune de dezvoltare pentru Bucuresti," afirma Ciucu, intr-un comunicat.

"Vorbesc despre alegeri primare. Pe scurt, cred ca PNL ar trebui sa ma sustina pe mine si sa avem alegeri primare intre mine si Nicusor Dan, pentru ca dreapta sa vina cu un candidat unic, deja testat si validat democratic," a explica el.

Ciucu sustine ca exista mai multe avantaje, printre care alegeri de facto in doua tururi.

"Avantajele acestei solutii sunt urmatoarele: PNL s-ar trezi din visul urat care l-a adus in situatia de a propune un candidat care reprezinta orice dar nu liberalismul; Am avea de facto alegeri in doua tururi si am trage o palma PSD-ului care si-a croit legislatia electorala dupa propria-i masura; Dezbaterile dintre mine si Nicusor Dan vor capta atentia presei si a oamenilor de centru-dreapta, vor energiza electoratul si vor pune in plan secund o eventuala candidatura ce ar putea fi anuntata in ultimul moment de catre Traian Basescu.

Exista timp suficient si mijloace pentru alegeri primare. Candidatii sunt pregatiti, programele sunt lansate. Trei dezbateri pe parcursul unei saptamani ar fi suficiente pentru ca oameni sa-si dea seama cine merita sa fie primarul Bucurestiului," spune el.

In ceea ce priveste declaratia lui Vasile Blaga, care a declarat ca "nu a existat vreo propunere facuta domnului Ciucu sa candideze din partea PNL", Ciucu sustine ca "era vorba despre faptul ca au evaluat si posibilitatea de a ma sustine pe mine inainte ca Marian Munteanu sa fie introdus in PNL".

"Nu ma regasesc moral in acest PNL care-l are pe Marian Munteanu desemnat pentru primaria Bucurestiului. Probabil ca suntem putini cei care inca mai onoram istoria PNL. Pentru mine istoria PNL se confunda cu istoria moderna a Romaniei: obtinerea independentei, declararea Romaniei drept regat, unirea din 1918 (ii datoram imens pentru acest eveniment viziunii politice a lui Ionel Bratianu) etc. I.G. Duca a fost indeosebi un model pentru mine," mai spune Ciucu.

Despre Nicusor Dan: "In 2012 Nicusor Dan se plangea ca Sorin Oprescu evita dezbaterile si confruntarile electorale. In 2016 Nicusor Dan evita dezbaterile si confruntarile electorale. Au ajuns la mine cel putin trei initiative care ne-ar fi adus fata in fata dar, ca sa citez din ultimul mesaj primit de la niste terti care-si doreau sa ne aduca impreuna, ¬am primit un raspuns din parte staff-ului de campanie al lui Nicusor Dan, iar ei nu isi doresc o intalnire sub forma unei dezbateri¬¬. Asta e si problema actuala lui Nicusor Dan, el a disparut din peisaj, a fost inlocuit de staff-ul de campanie. Nu-l mai vad pe Nicusor acela de acum patru ani, locul lui a fost luat de o companie de PR care-i face campanie pe bani multi. De aceea, probabil, nu vrea sa vina cu mine in dezbateri, echipa de PR nu-i poate tine locul.

Il provoc pe Nicusor Dan sa accepte alegeri primare intre noi doi. Nu are de ce sa-i fie frica, are super-expunere, a cumparat Internetul, are oameni care sa-l pregateasca si, trebuie sa recunosc, are o notorietate mai buna decat a mea. Iar dezbaterile civilizate, pe problemele Bucurestiului, nu au cum sa-i strice. Doar daca nu s-a transformat in ceea ce dispretuieste el mai mult, intr-un politician. Intr-un politician care-si face doar calcule matematice si care nu da doi bani pe dezbaterea reala."

Ciucu reafirma faptul ca scopul acestor alegeri primare ar fi ca la conducerea Bucurestiului sa nu ajunga cuplul Firea-Pandele.

"Am facut propunerea (acesta vizeaza exclusiv Bucurestiul) de a fi sustinut si de catre PNL si de a organiza alegeri primare impreuna cu M10 si USB pentru ca asa vom avea mai multe sanse de a nu aduce in fruntea Bucurestiului cuplul Pandele-Firea. Ar fi o zi prea trista pentru Bucuresti" incheie Ciucu.