Presedintele partidului M10, europarlamentarul Monica Macovei, considera ca "este o nerusinare" din partea lui Cristian Popescu Piedone sa mai candideze la Primaria Sectorului 4 din Bucuresti, desi acesta isi anuntase retragerea din viata politica. Macovei a afirmat, duminica, la Cluj-Napoca, intr-o conferinta de presa, dupa ce instanta a respins contestatia Asociatiei "Colectiv pentru Viitor", ca Piedone s-a hotarat "sa calce pe cadavre" si sa candideze, potrivit Mediafax.

Monica MacoveiFoto: Parlamentul European

"Este o nerusinare din partea lui Piedone sa vrea sa candideze inca o data la Primaria Sectorului 4, fiind in curs de ancheta, inclusiv pentru ceea ce s-a intamplat la , pentru moartea a 63 de oameni si multi altii ramasi in viata, dar mutilati. Piedone a spus ca iese din viata politica, iar acum s-a hotarat sa calce pe cadavre si sa candideze. Ce incredere poti sa ai in el?", a spus europarlamentarul.

Potrivit Monicai Macovei, tragedia de la Colectiv nu trebuie sa fie uitata si nu trebuie lasate autoritatile "sa minta" si "sa ascunda faptul ca peste jumatate dintre persoanele decedate si-au pierdut viata din cauza bacteriilor din spitale".