PNL trebuie sa decida marti pe cine pun candidat la Primaria Capitalei, dupa retragerea lui Ludovic Orban. Liderii PNL au discutat despre acest lucru marti si cu presedintele Klaus Iohannis, care a recomandat un candidat din interiorul partidului. Prima optiune a fost Catalin Predoiu, liderul filialei Bucuresti, insa acesta ar fi refuzat, potrivit unor surse din partid.

HotNews.roFoto: Hotnews

Varianta luata in calcul este Adriana Saftoiu, care a fost testata in sondajele din februarie in baza carora s-a luat decizia desemnarii lui Orban si in care s-a clasat pe locul trei.

OFICIAL: Marian Munteanu este propunerea care va merge la Biroul Politic National.

UPDATE 15.25: Vehiculat ca posibila propunere de candidat, Marian Munteanu a confirmat la Digi 24 ca are discutii cu PNL: "Avem discuţii. Eu sunt partener pentru toată lumea. Am avut discuţii cu mai multe partide. Eu sprijin o soluţie optimă pentru Bucureşti", citeaza stiripesurse.ro.

UPDATE 14.20 Predoiu le-a propus colegilor din conducerea partidului, ca solutii pentru candidatura, fie o varianta interna, cel mai probabil reprezentata de prim-vicepresedintele Adriana Saftoiu, fie un candidat provenit din randul unei aliante de dreapta, transmite Agerpres.

Potrivit surselor citate de Agerpres, Predoiu si-ar fi exprimat ferm pozitia de a nu candida la Primaria Capitalei. Totodata, el ar sustine "unificarea dreptei", respectiv o alianta electorala PNL, Uniunea Salvati Bucurestiul (USB) si Partidul M10, pentru Primaria Capitalei, in vederea maximizarii sanselor de castig la alegerile locale din iunie sau o varianta interna, solutia liberala in prezent fiind reprezentata de Adriana Saftoiu.

In cazul in care conducerea PNL va opta pentru solutia unei aliante, cel mai probabil, candidatul "dreptei" ar urma sa fie Nicusor Dan, au adaugat sursele citate.

Lucrurile vor fi stabilite in sedintele programate in aceasta seara. La ora 17.00 se reuneste comisia de unificare a partidului, iar la ora 18.00, Biroul politic national, cel care va lua decizia finala.