Primarul orasului Predeal, Liviu Cocos, si 12 consilieri locali din perioada 2008-2012 au fost condamnati de Judecatoria Brasov la pedepse intre 7 luni si un an de inchisoare cu suspendare pentru abuz in serviciu, acuzati ca au ignorat o hotarare judecatoreasca si au atribuit ilegal 6 locuinte ANL, transmite Mediafax.

Liviu Cocos a fost condamnat la un an de inchisoare cu suspendare conditionata pe o perioada de incercare de trei ani.

Potrivit purtatorului de cuvant al Judecatoriei Brasov, Anda Sanpetru, decizia nu este definitiva, putand fi atacata cu apel, prin urmare inculpatii beneficiaza de prezumptia de nevinovatie si au dreptul sa candideze si sa fie alesi pana la pronuntarea unei decizii definitive.

Cocos si-a depus insa deja candidatura pentru un nou mandat la Primaria Predeal, din partea PNL, candidatura lui nemaiputand fi contestata.

De asemenea, i s-a interzis exercitarea dreptului de a fi ales, precum si exercitarea dreptului de a ocupa o functie implicand exercitiul autoritatii de stat.

"Pe durata suspendarii conditionate a executarii pedepsei inchisorii, se suspenda si executarea pedepsei accesorii", se arata in sentinta.

In plus, opt consilieri locali din perioada 2008-2012 - Bucur Nicolae, Bordea Alina Ionela, Nedelcu Stefan, Ilie Lucian, Hogea Mihaela Crinela, Fratila Marcel, Bogdan Danut Ioan si Toma Vasile - au primit aceeasi pedeapsa de un an de inchisoare cu suspendare.

Pentru ceilalti patru fosti alesi - Pop Valentin Gheorghe, Pop Ilie, Vitiuc Elena Anemaria si Nedelut Andreea - judecatorii au stabilit o pedeapsa de sapte luni de inchisoare cu suspendare pe o perioada de incercare de doi ani si sapte luni.

De asemenea, ei trebuie sa plateasca in solidar despagubiri morale catre sapte parti civile, cu sume cuprinse intre 3.000 lei si 5.500 lei.

EVZ scria in ianuarie 2014 ca Liviu Cocos, acum in varsta de 47 de ani, este unul dintre cei mai bogat primari PNL din Romania.