George Scripcaru, aflat la cel de-al treilea mandat de primar al Brasovului, si-a depus candidatura, duminica, pentru un nou mandat. Scipcaru va candida pentru prima data ca independent, si nu din partea PDL, anunta Mediafax. George Scripcaru a fost trimis in judecata, sub control judiciar, in luna februarie de procurorii DNA Brasov. El este acuzat de luare de mita si abuz in serviciu.

George ScripcaruFoto: Arhiva personala

Potrivit purtatorului de cuvant al Biroului Electoral Municipal Brasov, Claudiu Sandu, George Scripcaru si-a depus candidatura ca independent duminica, la ora 11:30.

El a prezentat, la Biroul Electoral Municipal Brasov, o lista cu aproape 10.000 de semnaturi, urmand ca documentatia sa fie analizata de BEM in urmatoarele zile, in vederea validarii candidaturii. Scripcaru nu a facut publica intentia sa de a candida.

In luna februarie, Scripcaru a fost trimis in judecata, sub control judiciar, de procurorii DNA Brasov. El este acuzat de luare de mita, abuz in serviciu, daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, in forma continuata si instigare la tentativa la abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

La alegerile locale din 2012, George Scripcaru (PDL), a castigat cel de-al treilea mandat, obtinand 44,29%. In 2008, Scripcaru a castigat detasat alegerile, obtinand 69,8 la suta din voturi, in timp ce in 2004 a fost ales primar in cel de-al doilea tur de scrutin.

George Scripcaru, in varsta de 49 de ani, s-a inscris in Partidul Democrat in 1992, in perioada 1994-2000 a fost presedinte al organizatiei judetene de tineret, iar din 1996 si pana in 2000 a fost consilier in Consiliul Local Brasov. In 2001, Scripcaru a fost ales presedinte al organizatiei judetene Brasov a PDL si vicepresedinte al PDL la nivel national.