Traian Ungureanu, purtatorul de cuvant al campaniei PDL la alegerile locale, a afirmat duminica, intr-o conferinta de presa, ca "jonglerii de sondaje" ar trebui sa-si ia "liber" si a subliniat ca alegerile se hotarasc in ziua de vot, la urna de vot, relateaza Agerpres.

"Tin sa avertizez intr-un mod nu colegial, ci cetatenesc pe jonglerii de sondaje sa-si ia zi libera macar astazi. Alegerile in Romania se hotarasc in ziua de vot, la urna de vot, nu cu trafic de sondaje care bat ba spre science-fiction, ba spre horror. Daca vreti sondaje, le spun celor care se ocupa cu asta, va dam si noi sondaje. Asa ca astamparati-va! Votul se decide la urna de vot si vom avea rezultatele si credem in rezultate bune atunci cand ultimul buletin de vot va fi numarat si atunci cand ultima statistica oficiala va fi incheiata. Nu in avans, pe sondaje care stiu dinainte ce se va intampla acum si la urmatoarele alegeri din toamna daca se poate", a declarat Traian Ungureanu.

Purtatorul de cuvant al campaniei PDL a sustinut ca, din pacate, "campania electorala continua si dupa incetarea legala a campaniei electorale, in maniera USL, care a adoptat metodele leniniste in incercarea de a obtine ilegal ceea nu poate obtine legal".

Democrat-liberalul a dat ca exemple "comuna Barcea din judetul Galati, unde candidatul USL Zamfir Constantin aduce oamenii cu masina la vot si ii plateste, comuna Aninoasa si orasul Moreni din judetul Dambovita, unde reprezentantii PDL au semnalat prezenta in sectiile de votare a unor rude de gradul I si II ale reprezentantilor USL".

"La Oncesti in judetul Dambovita candidatul USL isi petrece ziua transportand buletine de vot cu masina. Oprit de Politie, prin urmare avem in fata un fapt, candidatul fuge si isi abandoneaza masina. Recordul insa in materie - si acest premiu revine indiscutabil USL - s-a inregistrat la Moroieni. Un caz incredibil. (...) E vorba de sotia candidatului USL, domnul Moraru, respectiv doamna Moraru, care transporta bolnavi internati la sanatoriul TBC la sectiile de vot. Nu stiu daca aceasta operatiune se va solda cu un succes, dar, in orice caz, se va solda cu o molima", a spus Ungureanu.

El a mai dat ca exemplu de neregula depistata de democrat-liberali o situatie petrecuta "in sectorul 2 la Sectia de votare nr. 52, unde o serie de votanti sunt chemati mai intai la magazinul de la parterul blocului, unde primesc un milion de lei si indicatia de a vota cu USL".

Traian Ungureanu a reamintit si cazul candidatului USL de la sectorul 3, Robert Negoita, care incepand "cu data de 7 iunie a trimis la mai multe adrese, prin curierat, printr-o firma la care este actionar fratele sau, Ionut Negoita, un pachet electoral continand o pereche de tenisi, un ceas si o bratara'. Traian Ungureanu a precizat ca PDL a sesizat BEC in legatura cu toate aceste 'nereguli".