Ministrul delegat al Administratiei si Internelor, Victor Paul Dobre, a declarat sambata ca pana acum, campania electorala s-a desfasurat in parametri normali, iar la nivelul intregii tari au fost inregistrate 2380 de incidente, potrivit Agerpres. "Pana in momentul de fata, organizarea alegerilor locale s-a derulat normal, in termenele prevazute, in parametrii normali si institutiile prefectului, structurile Ministerului Administratiei si Internelor si-au facut datoria", a spus ministrul, la Palatul Victoria, dupa videoconferinta cu prefectii pe tema organizarii alegerilor locale.

Victor Paul Dobre a mentionat ca in perioada campaniei electorale, intre 11 mai si 7 iunie, la nivelul intregii tari au fost inregistrate 2380 de incidente, cel mai mare numar in Dambovita (195) si Buzau (138). Cel mai mic numar de incidente s-a constatat in judetul Covasna (10), Salaj (14) si Harghita (15).

Potrivit ministrului, din totalul de 979 de infractiuni sesizate de la inceputul campaniei, 339 sunt cu autori cunoscuti si 640 cu autori cunoscuti pentru care sunt cercetate 955 de persoane la nivelul intregii tari.

Cele mai multe infractiuni au fost inregistrate in Dambovita (97), Neamt (62), Bacau (50), iar cu autori necunoscuti in judetele Suceava, Neamt si Bacau, a precizat Victor Paul Dobre.

Ministraul Administratiei a mai spus ca, pana in prezent, au fost aplicate 878 de sanctiuni contraventionale, cu o valoare totala de 35.960 de lei, cele mai multe inregistrandu-se in Braila (68), Dambovita (65), Mehedinti (43).

Secretarul de stat Ioan Nicolae Cabulea, seful Departamentului de ordine si siguranta publica din MAI, a precizat ca vineri, in judetul Constanta, au fost operate arestari pentru oferirea de mita electorala, trei persoane avand mandat de arestare pentru 20 de zile pentru astfel de fapte de coruptie.

El a mentionat ca, din totalul de 979 de infractiuni, 308 au vizat promisiunea sau oferirea de bani pentru a vota sau nu un candidat, suma fiind de 400 de lei de persoana. Alte infractiuni au vizat, potrivit secretarului de stat, furturi sau distrugeri de afise si bannere, amenintari etc.