Trei candidati inscrisi in competitia pentru ocuparea functiei de presedinte al Consiliului Judetean Arges au nume identice. Constantin Nicolescu, presedintele in functie al CJ Arges din partea USL, se va confrunta in alegeri cu doi candidati ce poarta tot numele Constantin Nicolescu, unul din partea Partidului Social Democrat al Muncitorilor si altul de la Forta Civica, transmite Agerpres. Situatii similare sunt si in Olt, la primaria Ocna Sibiului si in Hunedoara.

Arges: Trei dintre cei 13 candidati la functia de presedinte al CJ au nume identice

In cursa pentru presedintia Consiliului Judetean (CJ) Arges s-au inscris 13 candidati, dintre care trei cu acelasi nume: Constantin Nicolescu. Este vorba despre presedintele in functie al institutiei, candidat din partea USL, un reprezentant al Partidului Social Democrat al Muncitorilor si unul al formatiunii Forta Civica, potrivit Agerpres.

Liderul PSD Arges, Constantin Nicolescu, aflat in functia de presedinte al CJ Arges din anul 2004, candideaza pentru al treilea mandat consecutiv.

In competitie s-a inscris si senatorul democrat-liberal Mircea Andrei, care candideaza din partea Aliantei pentru Arges si Muscel, structura electorala constituita in jurul PDL Arges. Candidatul Partidului Poporului Dan Diaconescu este Marian Fulga, care a ocupat functia de vicepresedinte al CJ Arges in perioada 2004-2005.

Din partea Uniunii Nationale pentru Progresul Romaniei candideaza liderul organizatiei judetene, Georgiu Gingaras, fost ministru al Tineretului si Sportului in guvernul condus de Adrian Nastase.

In competitia pentru ocuparea functiei de presedinte al CJ Arges s-au mai inscris Gheorghe Rotaru (Partidul Aliantei Socialiste), Constantin Slabu (Partidul Romania Mare), Gheorghe Jinga (Partidul Verde), Emil Adrian Maghinici (Partidul Ecologist Roman), Gheorghe Ungureanu (Partidul Socialist Roman), Constantin Canuta (Partidul Poporului LC), precum si un reprezentant al Partidului Uniunea Ecologica din Romania.

Olt: Presedintele filialei judetene PSD va avea un contracandidat cu acelasi nume la presedintia CJ

Alte doua persoane cu nume identice candideaza si la presedintia Consiliului Judetean Olt. Este vorba despre Paul Stanescu, actualul presedinte al institutiei care candideaza pentru un nou mandat din partea USL, si de Paul Stanescu - din partea Partidului Verde.

Potrivit Agerpres, actualul presedinte al Consiliului Judetean, care este si presedinte al filialei PSD, este cotat in sondaje ca primul in preferintele electoratului pentru a conduce in continuare CJ. De cealalta parte, Paul Stanescu de la Partidul Verde nu este cunoscut de alegatori, scrie agentia citata, care precizeaza ca singurele date cunoscute despre acesta sunt faptul ca are 45 de ani, este domiciliat in comuna Tatulesti si are studii medii.

Ambii si-au depus candidaturile pentru presedintia CJ Olt in cursul zilei de marti.

Candidatul PDL Olt pentru sefia CJ Olt este consilierul local Victor Tita, sef al Casei Corpului Didactic Olt, numele sau nefiind printre cele pentru care PDL a efectuat sondaje de opinie, scrie Agerpres. Conform agentiei, deputatul Daniel Barbulescu a fost anuntat in ultimele doua luni drept candidatul PDL la presedintia CJ Olt, insa acesta a votat pentru adoptarea motiunii de cenzura introdusa de USL impotriva guvernului si marti a depus adeziune la PSD.

Au mai depus candidaturi pentru functia de presedinte al CJ Olt si consilierul judetean Pavel Belinski, ca reprezentant al UNPR, presedintele UPSC Olt, Stelian Sima, avocatul Marin Tulus de la PNTCD si Emil Tudor, reprezentand Forta Civica.

Liste de candidati pentru mandatele de consilieri judeteni au depus USL, PDL, UNPR, Partidul Verde, UPSC, Forta Civica, PNTCD.

Ocna Sibiului: Candidatii USL si PDL la primarie poarta acelasi nume

In orasul Ocna Sibiului, doi dintre cei trei candidati la primarie se numesc Ioan Baltes. Unul este actualul primar al orasului din partea USL, iar celalalt candideaza din partea PDL. "E clar ca ma dezavantajeaza putin, poate oamenii in varsta, care nu vad cum trebuie, nu stiu siglele, pot sa incurce casetele pe buletinul de vot", a declarat actualul primar USL, Ioan Baltes, citat de Adevarul.

De cealalta parte, candidatul PDL sustine ca "in primul rand eu am doua prenume. Nu stiu daca e un avantaj sau un dezavantaj, cine stie pe cine sa voteze nu face confuzii". Potrivit publicatiei citate, cel de-al treilea candidat este Radu Cristea de la PP-DD.

Hunedoara: Mircia Muntean si Mircea Muntean - candidati la sefia Consiliului Judetean

Si in Hunedoara doua persoane cu nume aproape identice s-au inscris pentru alegerile la sefia Consiliului Judetean. Printre cei opt contracandidati se numara primarul municipiului Deva, Mircia Muntean, din partea aliantei Uniunea Social Populara (USP) si Mircea Muntean din partea Aliantei electorale Uniunea Socialist Progresista eco (USP eco), potrivit Agerpres.

In alegeri s-au mai inscris actualul sef al institutiei, Mircea Molot, din partea Uniunii Social Liberale (USL), deputatul Gheorghe Firczak, din partea Uniunii Culturale a Rutenilor din Romania (UCRR), Gheorghe Popescu, din partea Partidului Poporului (PP), Haralambie Vochitoiu, din partea Partidului Poporului - Dan Diaconescu (PP-DD), Vasile Alionescu, din partea Partidului Alianta Socialista (PAS) si Florin Morcovescu, din partea Partidului Ecologist Roman (PER).

Buzau: "Clona" actualului presedinte al Consiliului Judetean si-a retras candidatura

Actualul presedinte al Consiliului Judetean (CJ), Victor Mocanu, a anuntat ca cel care purta nume identic cu al sau si-a retras candidatura din cursa pentru conducerea CJ Buzau. La inceputul saptamanii, pentru functia de presedinte al CJ se inscrisese Victor Mocanu - actualul presedinte CJ - si Victor Mocanu, de 24 de ani, fara ocupatie, domiciliat in Ramnicu Sarat, transmite Agerpres.

Printre candidati se afla deputatul Cezar Preda (PDL) si senatorul liberal Cristi Bagiu (USL).

O situatie similara se intalneste si in Bucuresti, insa aici doar numele de familie sunt identice. In cazul primariei Sectorului 3, in cursa s-au inscris actualul primar al PDL, Liviu Negoita, si social-democratul Robert Negoita.