Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat sambata, cu prilejul celui de-al cincilea Congres al Studentilor din Romania ca, in cazul in care va fi reales edil al Bucurestiului va dezvolta doua centre universitare la marginea Bucurestiului care sa ofere studentilor toate facilitatile, de la invatamant la distractie, informeaza Agerpres.

"Avem de gand sa dezvoltam doua centre, in anii care vin, doua centre universitare la marginea Bucurestiului, acolo o sa le fac, dar cu toate utilitatile, nu ma refer la apa-canal ci ma refer la transport si la a gasi tot ceea ce trebuie sa gaseasca un student in campusul universitar, de la distractie pana la invatat. Am de gand sa va fac sa zambiti mai mult atunci cand va intalniti la o serie intreaga de evenimente culturale. Da, nu vreau sa dau cu portia si cu lingurita evenimente culturale, ca n-aveti voi nevoie sa ma asteptati pe mine, dar vreau sa le dau de asa anvergura incat majoritatea studentilor sa aprecieze si sa aiba emulatia ca a participat direct la acel eveniment. Intr-un cuvant vreau sa va fac sa traiti in orasul asta care poate e departe de Viena, de Berlin dar am inceput",a declarat Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a precizat cu aceeasi ocazie ca intentioneaza sa termine si ceea ce a promis ca va face in complexul Politehnica din Bucuresti. "Am de gand sa termin si pentru Politehnica ceea ce am promis ca fac in complexul ala, ceea ce la Universitate cat de cat am inceput. Am de gand sa va dezvolt infrastructura, atat cat pot, si slava Domnului ca Primaria poate sa faca. Am de gand sa va sprijin mult mai mult pe dumneavoastra", a declarat edilul sef.

El le-a mai spus studentilor ca si-a propus sa asigure infrastructura pentru a trai intr-un oras care ofera conditii civilizate. "Am incercat sa dam dimensiune spatiului de invatamant, dimensiunea fizica, si sa putem sa marim acest spatiu de invatamant in sensul reparatiei si punerii in folosinta", a apreciat primarul general.