Consilierii USR au convocat vineri o sedinta extraordinara de Consiliu General. Alesii locali cer primarului general, Gabriela Firea, sa explice cum a decis organizarea tragului de Craciun din Piata Victoriei si sa furnizeze toate documentele aferente. In plus, USR a propus un proiect de hotarare prin care Piata Victoriei sa fie rezervata pentru manifestari civice si sindicale. UPDATE 16.14: Sedinta nu s-a tinut din lipsa de cvorum: consilierii majoritatii PSD-ALDE au absentat.

Uniunea Salvati RomaniaFoto: USR

Aceasta este prima sedinta de Consiliu General convocata de opozitie.

Ordinea de zi a sedintei de astazi este urmatoarea:

1. Explicarea de catre Primarul Municipiului Bucuresti, directorii institutiilor din subordinea Primariei Municipiului Bucuresti si a CGMB in vederea clarificarii procesului decizional in vederea organizarii de catre Primaria Municipiului Bucuresti a Targului de Craciun "Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna"

2. Punerea Ia dispozitia consilierilor generali ai Municipiului Bucuresti a tuturor documentelor oficiale emise de Primarul Municipiului Bucuresti, Primaria Municipiului Bucuresti, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, Centrul de Proiecte Educationale si Sportive Bucuresti - PROEDUS si Centrul Cultural al Municipiului Bucuresti- ARCUB, Inspectoratul Scolar Bucuresti sau de catre orice alta institutie publica aflata in subordinea Primarului, CGMB sau Guvern, documente care au stat Ia baza deciziei de a organiza "Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna" in Piata Victoriei in perioada 2-17 decembrie 2017. De asemenea, punerea la dispozitia consilierilor generali ai Municipiului Bucuresti a oricaror documente, copii ale dosarelor de licitatie/anunturi de participare pe site-uri proprii si/sau SEAP si a oricaror alte documente conexe, cmise ulterior deciziei de organizare a "Festivalului de colinde si obiceiuri de iarna"

3. Proiect de hotarare privind desfasurarea evenimentelor de anvergura si targurilor de sezon organizate pe raza Municipiului Bucuresti de catre PMB sau institutii subordonate CGMB.

Comunicat USR dupa ce sedinta a fost anulata:

”Ceea ce s-a întâmplat astăzi este o sfidare la adresa tuturor bucureștenilor care așteptau altceva. Pentru noi este o victorie că am reușit pentru prima dată să convocăm, de pe băncile Opoziției, o ședință CGMB. PSD este un partid partid mare, dar este un partid laș. Să ai majoritate și să nu vii la dezbateri, să nu dai explicații pentru deciziile tale înseamnă că îți este frică de oameni”, a declarat Roxana Wring, președinte USR București. Aceasta a adăugat că ”o putere care nu-și asumă statutul și care fuge din fața dezbaterilor este o putere nelegitimă. Consilierii PSD și-au pierdut astăzi legitimitatea morală de a vorbi despre București. Consilierii social-democrați s-au comportat ca niște umili valeți ai Gabrielei Firea în loc să se comporte ca reprezentanți ai bucureșteilor. Puteau să vină la dezbateri, puteau să-și spună punctul de vedere. Au ales să fugă din calea dezbaterii pentru că ei nu au nimic de spus. Ei sunt doar o mașinărie de vot în slujba Gabrielei Firea”.