Primarul Capitalei, Gabriela Firea, spune ca nu vrea sa comenteze afirmatiile premierului Mihai Tudose referitoare la organizarea unui targ de sarbatori in Piata Victoriei, preferand sa isi canalizeze "gandul si energia" catre cinstirea eroilor si identitatea nationala, in contextul zilei de 1 Decembrie.

Gabriela FireaFoto: Facebook - Gabriela Firea

"Nu doresc sa comentez in niciun fel declaratia premierului cu privire la organizarea Festivalului de colinde pentru copii si a unui targ de produse traditionale in Piata Victoriei. Maine este 1 Decembrie - Ziua Nationala a Romaniei. Intram in Anul Centenar. Gandul si energia mi le canalizez, ca toti romanii, catre cinstirea eroilor neamului nostru, identitatea nationala, iubirea de tara", a spus Gabriela Firea, potrivit News.ro.

Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, ca decizia primarului Capitalei de a organiza un targ de Craciun in Piata Victoriei nu este cea mai inspirata, el motivand ca, in primul rand, oamenii nu au pe unde sa traverseze si, in plus, este o decizie care se interpreteaza, dat fiind ca acolo au loc proteste.

"Nu cred ca este cea mai inspirata decizie. Spuneti-mi dumneavoastra, in primul rand, pe unde ajungem acolo? Ca nu prea sunt treceri de pietoni. Eu cred ca isi va da seama ca nu este cea mai inspirata alegere. Mai mult, se si interpreteaza, ca se face targ ca sa nu mai vina nu stiu cine...", a spus premierul.

Intrebat de jurnalisti daca a vorbit cu Gabriela Firea, Tudose a spus ca nu, precizand ca astazi a aflat despre aceasta decizie.

********

Primarul Gabriela Firea a explicat, miercuri, decizia de a organiza un targ de sarbatori in Piata Victoriei, locul traditional de intalnire a celor care protesteaza fata de legile justitiei si cer demisia Guvernului, afirmand ca "accentul trebuie pus pe lucrurile care ne unesc, si nu pe cele care ne dezbina". Firea a respins acuzatiile potrivit carora ar incerca sa blocheze manifestatiile si, facand apel la spiritul Craciunului, a indeamnat la bucurie in "luna darurilor, prieteniei, bunavointei, solidaritatii si altruismului".

Primaria Capitalei a anuntat, joi, ca Targul de Sarbatori - Festivalul de colinde si obiceiuri de iarna din Piata Victoriei va fi deschis in perioada 5 - 17 decembrie, in Piata Victoriei.

Imediat dupa aparitia informatiei privind organizarea unui targ in Piata Victoriei, pe pagina de Facebook "Coruptia Ucide" a aparut mesajul "NU plecam din Piata Victoriei!". "Am aflat, astazi, de intentia Primariei Capitalei de a organiza, in premiera, un Targ de Craciun in Piata Victoriei, in conditiile in care exista unul similar, deja, in Piata Constitutiei. Interpretam decizia Primariei ca pe o noua incercare de a indeparta protestele de locul lor obisnuit si o anuntam pe doamna Gabriela Firea ca, din punct de vedere legal, nu poate face acest lucru, potrivit Legii 60/1991, republicata", au anuntat cele 10 organizatii semnatare ale postarii, Asociatia Civica ProFest, Coruptia Ucide, Daruieste Viata, Evolutie in Institutie, Geeks for Democracy, Grupul Civic #Insist, Initiativa Romania, Institutul pentru Politici Publice, #Rezistenta, Romania Vie.