Primaria Capitalei, condusa de Gabriela Firea, va da un teren de circa 150 de mp, de pe strada Cernisoara din sectorul 6, in folosinta gratuita Arhiepiscopiei Bucurestilor, pentru construirea unei biserici, potrivit unui proiect de hotarare adoptat miercuri de consilierii generali.. Terenul apartine orasului si va fi dat pe o perioada de 49 de ani.

Unde se va construi biserica de pe str. CernisoaraFoto: Google Maps

In termen de 24 de luni de la data intraii in vigoare a hotararii, daca nu s-au inceput lucrarile sau terenul nu este folosit conform destinatiei prevazute, acesta revine la Primarie.

"Prin adresele inregistrate la Registratura Primariei Municipiului Bucuresti nr. 1536499/26.07.2017 si nr. 1556288/13.09.2017, Arhiepiscopia Bucurestilor prin Protoieria Sector 6 Capitala cu sediul in Drumul Manastirea Varatec nr. 1-5, sector 6, a solicitat transmiterea in folosinta gratuita a unui teren in suprafata de 149 mp, in vederea construirii unei biserici, intrucat in cartierul Militari exista un numar de aproximativ 48.000 de familii de confesiune crestin-ortodoxa arondate unu numar de 6 unitati de cult care sunt amplasate la o distanta mare una de cealalta. Terenul solicitat a intrat in proprietatea statului in baza Hotararii nr. 556/17.05.1990, emisa de Guvernul Romaniei si nu face obiectul legilor proprietatii", se arata in expunerea de motive semnata de primarul Gabriela Firea.

Asociatia Secular-Umanista din Romania (ASUR) a facut un apel catre Primarie si Consiliul General sa refuze cererea Arhiepiscopiei si sa voteze impotriva acordarii acestui teren.

Asociatia motiveaza ca in zona respectiva, pe o raza de 2 km, se afla alte 11 (unsprezece) biserici dintre care 9 (noua) ortodoxe. Cea mai apropiata este la 550m de locul in care Arhiepiscopia Bucurestilor vrea sa mai construiasca una.

"Ce se intampla la Primaria Municipiului Bucuresti e strigator la cer! Traficul e de cosmar, spitalele sunt focare de infectii, elevii invata in cate 2-3 schimburi in scoli insalubre si aglomerate, dar doamna Primar prefera sa ignore aceste probleme. In schimb, nu a ezitat sa raspunda afirmativ la cererea Arhiepiscopiei. In caz ca nu a aflat inca, dorim sa ii transmitem ca langa viitoare biserica se gaseste Scoala Gimnaziala 174 "Constantin Brancusi", la care copiii din clasele pregatitoare invata in doua schimburi, din cauza deficitului de spatiu. Facem un apel catre PMB, Consiliul local si catre Primaria Sectorului 6, sa isi aminteasca de faptul ca trebuie sa lucreze in interesul cetatenilor, nu al Patriarhiei", a declarat Toma Patrascu, presedinte ASUR.