Consiliul Local Municipal Constanta cere Guvernului emiterea unei hotarari de transmitere a stadionului Farul din administrarea Ministerului Tineretului si Sportului in cea a municipalitatii, primarul Decebal Fagadau spunand ca dupa preluare vrea sa investeasca pentru transformarea stadionului intr-unul la standarde europene, scrie News.ro.

Consilierii locali au aprobat in unanimitate, in cadrul sedintei de vineri a Consiliului Local Municipal Constanta, un proiect de hotarare privind solicitarea catre Guvern de emitere a unei hotarari pentru transmiterea imobilului situat in municipiul Constanta, strada Primaverii nr. 2-11, din domeniul public al statului si administrarea Ministerului Tineretului si Sportului, in domeniul public al municipiului Constanta si administrarea Consiliului Local al municipiului Constanta.

Primarul Decebal Fagadau a declarat la finalul sedintei CLM ca dupa ce stadionul va ajunge la municipalitate va cauta solutii pentru transformarea acestuia intr-unul la standarde europene.

"Cred ca in ultimii ani de zile am vazut cu totii cum se degradeaza aceasta baza, iar in acest mandat mi-am stabilit printre prioritati, nu doar finantarea cluburilor si infiintarea unui club puternic al municipiului Constanta, ci si investitii in infrastructura. Sper ca dupa ce hotararea de guvern va fi promovata pentru transferul stadionului si a zonelor adiacente catre municipalitate, sa identificam solutii pentru ca municipiul Constanta sa poata investi intr-un stadion la standarde europene", a afirmat edilul.

In luna mai a acestui an, atat Consiliul Local Municipal, cat si Consiliul Judetean Constanta si-au dat acordul pentru preluarea acestui stadion, dar in cele din urma CLM a solicitat Guvernului transmiterea acestuia.

Stadionul se afla intr-o stare de degradare, dupa ce in ultimii ani nu au mai fost investite fonduri pentru intretinerea sa.

Stadionul Farul Constanta a gazduit in istoria sa si mai multe meciuri internationale, printre cele mai importante fiind Romania - Cehia 2-0, in septembrie 2005, Romania - Olanda 1-0, in octombrie 2007, Romania - Franta 2-2, in octombrie 2008 si Romania - Serbia 2-3, in martie 2009.