Paza in scolile din Sectorul 4 va fi asigurata cu ajutorul Politiei locale a Municipiului Bucuresti, anunta primaria intr-un comunicat de presa. Reamintim ca la inceputul lunii septembrie, Primaria Sectorului 4 a renuntat la contractele prin care asigura paza in scoli deoarece costurile pentru serviciile de paza platite firmelor respective erau foarte mari. Sute de parinti si-au aratat nemultumirea vizavi de aceasta decizie pe retelele de socializare.

"Autoritatea Locala asigura parintii ca Primaria Sectorului 4, Politia Locala a Municipiului Bucuresti si Politia Nationala depun toate eforturile pentru ca gradul de siguranta al elevilor sa ramana la acelasi standard ridicat ca si pana acum. Prin urmare, impreuna cu Politia Locala a Municipiului Bucuresti vom suplimenta numarul agentilor de paza, astfel incat in cel mai scurt timp, sa putem asigura zilnic, in intervalul orar 07.00 - 20.00 prezenta a cel putin unui politist local in incita fiecarei unitati scolare. Mentionam faptul ca obligatia de a asigura siguranta elevilor in scoli este, potrivit legii, a Ministerului Educatiei Nationale si ca societatile private de paza ale caror contracte au ajuns la termen nu au avut niciodata obligatia contractuala de a asigura paza persoanelor, ci doar a cladirilor unitatilor de invatamant si a obiectelor de inventar", se arata intr-un comunicat emis de Primaria sector 4.

Primaria Sectorului 4 a montat deja camere de supraveghere si sisteme anti-efractie in toate cladirile unitatilor de invatamant. In plus, au fost arondate patrule pedestre si auto in vecinatatea tuturor unitatilor de invatamant. Mai exact, 10 masini de interventie rapida sunt dispuse sa actioneze intr-un interval de cinci minute in orice locatie a unitatilor de invatamant din Sectorul 4.