Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat joi infiintarea centrului Casa Artelor Dinu Lipatti. Noua institutie se va ocupa de organizarea de festivaluri si concerte, publicarea unor lucrari de specialitate, parituri sau alte materiale care au legatura ci viata si activitatea lui Dinu Lipatti, precum si elaborarea de studii si publicatii.

Roxana Wring, consilier USR, a declarat ca exista deja dou institutii care se ocupa de organizarea de concerte, respectiv CREART si ARCUB si o Directie de Cultura. Aceasta a propus achizitionarea imobilului de pe Lascar Catargiu nr. 12, unde a locuit compozitorul Dinu Lipatti care acum este de vanzare.

Primarul Gabriela Firea s-a declarat de acord cu achizitionarea imobilului, insa a spus ca trebuie "pus in valoare acest creator".

Pana la cumpararea sau inchirierea unui sediu sau unor puncte de lucru, sediul Casei Artelor Dinu Lipatti va fi in cladirea Primariei Capitalei.

Organigrama are 15 posturi, dintre care trei posturi de conducere. In 2017 s-au implinit 100 de ani de la nasterea lui Dinu Lipatti.