Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia, din Muntii Orastiei, va fi inchisa pentru publicul vizitator pe tot parcursul lunii octombrie, deoarece in perimetrul sitului istoric vor fi efectuate mai multe lucrari de intretinere strict necesare acestuia, a informat luni Consiliul Judetean (CJ) Hunedoara, in calitate de administrator al acestui monument istoric, transmite Agerpres.

Lucrarile ce vor avea loc in parcul arheologic vizeaza inlocuirea stalpilor din lemn de la Marele Templu Circular si inlocuirea gardului de metal de la drumul dacic pavat cu un gard din lemn, potrivit pentru integrarea in peisajul zonei.

"Decizia inchiderii are ca scop evitarea producerii de accidente si a aparut ca urmare a solicitarilor transmise de Consiliul Stiintific al monumentului UNESCO si al constructorului", se arata intr-un comunicat al CJ Hunedoara.

Turistii care aveau in plan sa viziteze Cetatea Sarmizegetusa Regia in perioada lunii octombrie sunt rugati sa-si refaca programul sau, daca nu este posibil, sa se orienteze spre celelalte cetati dacice din Muntii Orastiei: Costesti-Blidaru, Costesti-Cetatuie si Piatra Rosie.

Cetatea dacica Sarmizegetusa Regia este administrata de CJ Hunedoara din anul 2013, dupa ce a fost preluata, printr-o hotarare de guvern, de la Ministerul Culturii.

Numarul turistilor care au vizitat cetatea dacica Sarmizegetusa Regia in primele patru luni ale acestui an a depasit 10.000 de persoane, ceea ce inseamna o crestere de aproape 2,5 ori comparativ cu perioada similara a anului trecut.