O sala de operatii de la Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino din Bucuresti a fost reabilitata cu ajutorul unei donatii, in valoare de 400.000 de euro, facuta de Sanda Carciog-Rizescu, romanca stabilita in Marea Britanie de peste 30 de ani. Din aceeasi donatie, sectia de Neonatologie a spitalului a fost dotata cu sase echipamente medicale moderne pentru ingrijirea nou-nascutilor.

Sala operatii CantacuzinoFoto: Primaria Capitalei

"Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino, una dintre cele 19 institutii medicale aflate in administrarea ASSMB, are incepand de astazi, o sala de operatie complet noua, in cadrul sectiei de Chirurgie generala. Aparatura din blocul operator al sectiei de Chirurgie este de ultima generatie si a fost achizitionata din fondurile Primariei Municipiului Bucuresti", potrivit unui comunicat emis de Administratia Spitalelor si Serviciilor Medicale Bucuresti. Spitalul se afla in administrarea Primariei Capitalei.

" Celelalte trei sali de operatie din sectia de Chirurgie generala vor fi reabilitate si ele, in perioada urmatoare. In acest sens, Consiliul General al Municipiului Bucuresti, prin ASSMB, a alocat in 2017, un buget de 150.000 de lei, necesar studiului de fezabilitate. Donatia de la Spitalul clinic Dr. Ioan Cantacuzino a fost realizata prin intermediul domnului Ion Bals, executorul testamentar al doamnei Sanda Carciog-Rizescu", se arata in comunicatul emis de institutie.