Informatiile aparute pe retelele de socializare potrivit carora furtuna din aceasta seara va fi mai grava fata de ce a anuntat Primaria Capitalei sunt toxice si neadevarate a declarat primarul general, Gabriela Firea. Aceasta a declarat ca va face plangere penala impotriva celor care le-au raspandit.

Gabriela FireaFoto: Hotnews

"In ultimele ore s-a propagat pe retelele de socializare, pe sms, un mesaj care transmite informatii false, informatii toxice si neadevarate potrivit carora eu sau Primaria Capitalei tainuim informatii foarte utile bucurestenilor in sensul ca fenomenele meteo din aceasta seara ar fi mult mai grave decat s-a anuntat dimineata la comandamentul organizat la Primaria Capitalei. Rog cetatenii sa se informeze si sa citeasca doar din surse oficiale si sa nu dea crezare acestor mesaje toxice. Avand in vedere ca este un fapt foarte grav, voi face plangere penala impotriva celor care au raspndit aceste informatii false, deoarece Codul Penal are un articol care se refera clar la aceasta situatii", a declarat primarul general.

Gabriela Firea a mai spus ca la nivelul Capitalei s-a instituit cod galben de rafale de vant si ca nu sunt motive sa se instituie cod portocaliu. Comparat cu furtuna de la Timisoara, unde au fost rafale de vant de peste 100 km/ora, in Bucuresti se estimeaza ca acestea vor ajunge doar pana la 65km/ora, a mai spus edilul.

Primnarul general a declarat ca intervalul critic in Bucuresti va fi intre 19.00-20.00 si vor fi cateva cartiere ceva mai afectate: Baneasa, Colentina, Andronache, Drumul Taberei, Lacul Tei, Militari, Salaj, Rahova, Ferentari, 13 Septembrie.