Consiliul local Sector 3 a pus-o administrator la o firma de IT a primariei pe sora fostei sotii a primarului Robert Negoita. Salariu 8.000 de lei/luna, experienta zero in IT

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Marţi, 19 septembrie 2017, 14:45 Actualitate | Administratie Locala


Sorina Docuz si Cristina Arghir
Foto: Facebook
Cristina Arghir, sora fostei sotii a primarului Robert Negoita, a fost numita administrator provizoriu la una dintre firmele proaspat infiintate de Primaria Sector 3 - Internet si Tehnologie S3 . Numirea a fost facuta de Consiliul local Sector 3, iar aceasta va avea un salariu de 8000 lei/net pe luna, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat marti de Consiliul local Sector 3. In ultimul an, Consiliul local Sector 3 a infiintat nu mai putin de 7 societati comerciale. Administratorii si sefii consiliului de administratie au salarii de 8.000 lei net/luna/persoana. Vezi cine conduce societatile comerciale proaspat infiintate de primarie.

Cristina Arghir, sora fostei sotii a primarului Robert Negoita - Sorina Docuz- a fost numita de Consiliul local Sector 3, unde PSD are majoritate, administrator provizoriu la una dintre firmele proaspat infiintate de Primaria Sector 3 - Internet si Tehnologie S3.

Robert Negoita s-a casatorit cu Sorina Docuz in 2013 si au divortat 3 ani mai tarziu, insa au impreuna un copil. Sorina Docuz impreuna cu sora sa - Cristina Arghir - au un atelier de croitorie - Sow Atelier, potrivit declaratiilor facute de Sorina Docuz in presa. Cele doua surori au zeci de poze impreuna atat pe pagina de Facebook a atelierului cat si pe pagina personala a Cristinei Arghir. Printre clientii atelierului de croitorie se numara si primarul Gabriela Firea.


Sursa foto: capturi Facebook

"Numele meu este Arghir Cristina, de profesie economist! Am terminat A.S.E. - Facultatea Economie un Master Comunicare in afaceri, tot in cadrul A.S.E.-ului. Am lucrat o perioada in marketing dupa care am preluat activitatea unui S.R.L., inca de la infiintare si in ultimii doi ani am coordonat activitatea din cadrul acestui S.R.L. Acum, daca astazi voi fi votata sper sa reusesc sa fac o treaba buna si cu aceasta societate", a declarat Cristina Argir la numirea in aceasta functie, in cadrul sedintei Consiliului local Sector 3 din 25 august 2017.

La vremea respectiva, consilierii USR au ridicat problema lipsei de experienta in domeniul IT a noului administrator, insa primarul Robert Negoita a declarat ca nimeni nu s-a nascut invatat.
"Sa stiti ca nu ne-am nascut niciunul invatati! Probabil unii dintre noi facem exceptie si unii dintre noi s-au nascut invatati! Dar, in general, lucrurile se invata! Si, cu experienta in domeniul asta de IT si Tehnologia Informatiei in general, ma rog...ca IT asta inseamna, sa stiti ca nu prea se gasesc si sa fie si manageri si pe tehnic bun! Dar eu zic, c-o sa ne descurcam! Ne ocupam pentru asta! Da, domn director!", a declarat primarul Robert Negoita.

Intr-un raspuns adresat la solicitarea Hotnews.ro, reprezentantii Primariei Sector 3 spun ca primarul Robert Negoita nu este in conflict de interese in acest caz deoarece numirea  fost facuta de Consiliul local Sector 3.

"Desemnarea administratorilor societatilor infiintate de Consiliul Local se face de catre acesta la propunerea consilierilor locali. In privinta doamnei Cristina Arghir, propunerea desemnarii acesteia in functia de administrator provizoriu a fost facuta de un consilier local si a fost votata in sedinta Consiliului Local al Sectorului 3 din data de 25.08.2017. Potrivit prevederilor Legii nr.161/2003 privind masurile pentru asigurarea transparentei in exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si in mediul de afaceri, prevenirea si sanctionarea coruptiei, prin conflict de interese se intelege situatia in care persoana ce exercita o demnitate publica sau o functie publica are un interes personal de natura patrimoniala, care ar putea influenta indeplinirea cu obiectivitate a atributiilor care ii revin potrivit Constitutiei si altor acte normative. Referitor la conflictul de interese privind alesii locali, dispozitiile art. 76 alin.(1) din actul normativ mentionat prevad faptul ca "Primarii si viceprimarii, primarul general si viceprimarii municipiului Bucuresti sunt obligati sa nu emita un act administrativ sau sa nu incheie un act juridic ori sa nu emita o dispozitie, in exercitarea functiei, care produce un folos material pentru sine, pentru sotul sau ori rudele sale de gradul I". Primarul Sectorului 3, Robert Negoita, nu a emis un act administrativ, nu a incheiat un act juridic si nici nu a emis o dispozitie prin care sa o desemneze pe Cristina Arghir in calitate de administrator provizoriu, propunerea in cazul acesteia fiind facuta, asa cum am mentionat anterior, de un consilier local, si apoi votata in sedinta Consiliului Local al Sectorului 3 din data de 25.08.2017. Subliniem de asemenea faptul ca doamna Cristina Arghir nu este ruda de gradul I cu primarul Sectorului 3.", se arata in raspunsul trimis de Primaria Sector 3 la solicitarea HotNews.ro.

"In acest sens, Ghidul Agentiei Nationale de Integritate privind incompatibilitatile si conflictele de interese stabileste ca gradele de rudenie si de afinitate sunt definite si se aplica astfel:  
- gradul I: fiul si tatal;  
- gradul II: fratii;  
- gradul III: unchiul si nepotul de frate;  
- gradul IV: verii.  

Totodata, este definita si relatia de afinitate ca aceea ce apare intre un sot/sotie si rudele celuilalt sot/sotie. Gradul de afinititate este luat in calcul astfel:
- gradul I: mama si sotia fiului acesteia/soacra si nora;  
- gradul II: cumnatele si cumnatii;  
- gradul III: unchiul si sotia nepotului de frate;  
- gradul IV: verii, sotii si sotiile acestora.  
In consecinta, in situatia prezentata nu exista, conform prevederilor legale mentionate, un conflict de interese", au mai explicat reprezentantii Primariei Sector 3.

Administrare Active Sector 3
il are ca administrator provizoriu pe  Sarbu Robert Constantin. Acesta a fost consilier PSD la sectorul 3 pana pe 27 aprilie 2017.

Firma Algorithm Residential S3 SRL il are ca administrator provizoriu pe Panait Radu Alin. Acesta a fost consilier local la sectorul 3 in mandatul 2012-2016 ,dar si in prezent.

Firma Algorithm Constructii S3 SRL il are ca administrator provizoriu pe Cosocariu Alexandru-Dan, consilier PNL in mandatul 2012-2016.

Administrare Strazi S3 SRL
il are administrator provizoriu pe Constantinescu Ioan.

Investitii Spatii Verzi S3 il are ca administrator provizoriu pe Nedelia Nicolae. Acesta a candidsat la alegerile din 2016 pe lista PNL pentru un post de consilier local la sectorul 3

"Ma numesc Nicu Nedelia, sunt absolvent al Institutului Agronomic Nicolae Balcescu din Bucuresti 1986. Am lucrat ca inginer, inginer sef director de unitate, am produs si gazon si copaci. Mi-ar face mare placere sa lucrez impreuna cu Consiliul si sa vin cu proiecte, pe care sa le aprobati si atunci sa va dati seama daca suntem sau nu suntem buni sa fim in societate", a declarat acesta in cadrul sedintei Consiliului local Sector 3 din 25 august 2017, cand a fost numit in functie.

OPS3-Ordine si Protectie S3 SRL il are ca presedinte al Consiliului de Administratie pe Bunescu Alexandru-Razvan. Acesta a candidat in 2016 pe listele PMP pentru un loc la Camera Deputatilor.

SD3 Salubritate si Deszapezire S3 SRL
il are ca administrator provizoriu pe Slamnescu Dorin Daniel.

Liviu Malureanu, consilier local sector 3 din partea USR, a declarat pentru HotNews.ro ca USR a solicitat anularea hotararilor de infiintare a acestor societati.

"USR a dat in judecata Consiliul Local al Sectorului 3, solicitand anularea hotararilor de infiintare a acestor societati. De altfel, aceste societati nu sunt deloc transparente in privinta achizitiilor iar managementul lor este puternic politizat. Atat PSD, cat si PNL si PMP au membri de partid in conducerea acestor firme care invart sume de ordinul zecilor si al sutelor de milioane de lei. Problema si mai mare este ca acest management politizat este de multe ori lipsit de experienta relevanta in domeniul pe care-l va manageria, cum este si cazul doamnei Cristina Arghir, managerul firmei Internet si Tehnologie S3 SRL, care a recunoscut in cadrul sedintei de consiliu ca nu are experienta in domeniul IT. De asemenea, se pare ca doamna face parte din familia extinsa a domnului primar Negoita. USR va insista mai departe in consiliu pentru transparentizarea si profesionalizarea acestor firme, pana la solutionarea cazului din instanta", a declarat Liviu Malureanu, consilier local Sector 3 din partea USR.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

22159 vizualizari

 • +38 (42 voturi)    
  Asta da (Marţi, 19 septembrie 2017, 14:57)

  aniod [utilizator]

  NERUSINARE!
  • +37 (41 voturi)    
   Comment sters de user (Marţi, 19 septembrie 2017, 15:09)

   ABetterWorldWithoutVladimir [anonim] i-a raspuns lui aniod

  • +29 (33 voturi)    
   Ce jenant!!! (Marţi, 19 septembrie 2017, 15:47)

   indrea [utilizator] i-a raspuns lui aniod

   Mde, tot ce consumă calicii ăştia, plătim noi.
   • +8 (8 voturi)    
    Nu degeaba erau supranumiti Ciuma Rosie (Marţi, 19 septembrie 2017, 18:29)

    Maspp [utilizator] i-a raspuns lui indrea

    Astia se intind ca o ciuma peste tot. Peste tot e plin de neveste, amanti, concubini, prieteni, prietene, surori, frati, cumnati ai sefilor din PSD.
  • +5 (5 voturi)    
   Csf ncsf (Marţi, 19 septembrie 2017, 17:09)

   Fanel01 [utilizator] i-a raspuns lui aniod

   Suntem doar niste sobolani care tr sa producem pentru ei !
  • -10 (12 voturi)    
   hahaha (Marţi, 19 septembrie 2017, 17:57)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui aniod

   Decat sa puna o urata ca Macovei care n-ar fi schimbat nimic, mai bine o hoatza care arata bine, sa ne mai clatim si noi ochii.
  • +5 (5 voturi)    
   poza (Marţi, 19 septembrie 2017, 19:27)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui aniod

   imi aduce aminte de un banc.
   titlul unei picturi infatisand doua femei nud langa un calorifer. pentru 8000 lei/ luna leafa, nu ar trebui sa le deranjeze poanta.
  • -19 (21 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 septembrie 2017, 19:36)

   [anonim] i-a raspuns lui aniod

   • +10 (14 voturi)    
    Bravo, deci e vina HN (Marţi, 19 septembrie 2017, 21:42)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui

    Ca o video chat-ista e pusa shaf peste o firma de IT, culmea, de stat.
   • +9 (13 voturi)    
    Josep porta (Marţi, 19 septembrie 2017, 22:09)

    paonipao [utilizator] i-a raspuns lui

    Pozele alea nu sunt facute de HN, ci sunt poze publice pe pagina de FB a toapei ce tocmai a fost votata manager la fima de IT.
    Din tot articolul asta...doar la poze te-ai uitat n-ai stiut sa comentezi si altceva?!
    • 0 (2 voturi)    
     i s-au (Miercuri, 20 septembrie 2017, 12:45)

     nahir [utilizator] i-a raspuns lui paonipao

     scurs ochii dupa cele doua mimoze.
   • +3 (9 voturi)    
    Sunt poze publice, sefu'. (Miercuri, 20 septembrie 2017, 1:19)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui

    Si pozele "spune" si ele ceva despre calitatea persoanei in cauza, relatiile acesteia etc. Fara poze, nu mai aveai ce comenta, sefu', asa ca sa zici "saru'piciorusele" lu' hotniuz. Sa-ti traiasca frantuzoaica!
  • +1 (1 vot)    
   Comment sters de user (Miercuri, 20 septembrie 2017, 9:38)

   Crioan [anonim] i-a raspuns lui aniod

 • +37 (39 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 septembrie 2017, 15:09)

  [anonim]

  • +1 (1 vot)    
   Problema lui Negoita (Miercuri, 20 septembrie 2017, 13:44)

   paonipao [utilizator] i-a raspuns lui

   este ca nici dupa 40 de ani de viata nu si-a depasit conditia de analfabet....

   Si el si toti din gasca psd-ista sunt constienti ca nu ar putea ocupa niciodata vreun post public daca acesta ar fi scos la un concurs real iar angajarea s-ar face numai dupa criterii care tin strict de studii, competenta si experienta profesionala.

   Dar ticalosia, nesimtirea, trufia, golaneala si coruptia au atins cote extreme in Romania si lucrul asta se intampla numai pentru faptul ca 18% din populatia cu drept de vot a ales ca tara sa fie condusa de aceasta peleagra, aceasta ciuma rosie...psd.
   Romania trezestete!
 • +33 (35 voturi)    
  Si la ce-i trebuie experienta? (Marţi, 19 septembrie 2017, 15:16)

  tarantella [utilizator]

  E o sinecura, oricum tuta nu facea nimic, cu sau fara experienta. Are sclavi care sa munceasca si pentru ea.
 • +28 (30 voturi)    
  Camarila si babetul (Marţi, 19 septembrie 2017, 15:47)

  benicio [utilizator]

  Asta e noua Camarila a Romaniei, noile "elite", tzatze parvenite, coane Mitze si Chiritze. Si asta e ce a votat lumea din sectorul 3. Ce se mai bucurau babele cand impartea Negoita flori in sector de 8 martie. Ce priviri nervoase iti aruncau daca indrazneai sa zici ceva de Robert al lor... Unii oameni merita sa fie furati, jegmaniti chiar. Insa ce vina am eu, ca locuitor al sectorului? Ca ma fura si pe mine odata cu astia.
  • +5 (5 voturi)    
   hei (Marţi, 19 septembrie 2017, 17:59)

   john70 [utilizator] i-a raspuns lui benicio

   Chestia cu tzatzele parvenite n-a inceput acum, ci acum vreo 70 de ani, cand elita Romaniei a fost decimata. Si apoi a continuat in fiecare generatie, cu cireasa pe coliva in exodul din ultimii 27 de ani.
 • +17 (19 voturi)    
  par ce pisandlăv (Marţi, 19 septembrie 2017, 15:52)

  codo [utilizator]

  intre psd, pnl si pmp! toti cate o halca buna ca sa se voteze reciporc fara probleme.
  • +5 (5 voturi)    
   Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 septembrie 2017, 17:44)

   [anonim] i-a raspuns lui codo

 • +13 (15 voturi)    
  xxxxl (Marţi, 19 septembrie 2017, 16:21)

  vorbeste lumea [utilizator]

  tot mai multe creaturi consumatoare .... zerouri cu semnul minus ...
 • +14 (16 voturi)    
  bai (Marţi, 19 septembrie 2017, 16:26)

  dum_i [utilizator]

  ITiste cu suflet mare ca domnisoara...sa tot avem
 • +21 (23 voturi)    
  Nu ati inteles (Marţi, 19 septembrie 2017, 16:28)

  Bogdan_100 [utilizator]

  E firma de video chat. Motiv pentru care a fost si firea (rea) cooptata :-)
 • +23 (25 voturi)    
  Societati comerciale (Marţi, 19 septembrie 2017, 16:44)

  micul_licurici [utilizator]

  Pai de ce credeti ca se infiinteaza societati comerciale de catre primariile de sector si primaria generala ?

  Uite de-asta... sa mai sifonam niste bani!
  • +5 (5 voturi)    
   pai de asta avem "politicieni" . . . (Marţi, 19 septembrie 2017, 20:48)

   ty [utilizator] i-a raspuns lui micul_licurici

   de asta nu avem autostrazi, de asta avem sanatate "gratis", educatie la coada lumii (din 138 tari ocupam onorantul loc 121), etc
 • +4 (4 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 septembrie 2017, 16:49)

  [anonim]

 • +4 (4 voturi)    
  mda (Marţi, 19 septembrie 2017, 16:52)

  SoulSearcher [utilizator]

  pai firea e nasa sotiei lui negoita

  cred si eu ca era nevoie de un loc pentru neamuri la primarie...
 • +6 (6 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 septembrie 2017, 17:22)

  [anonim]

 • +9 (9 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 septembrie 2017, 17:27)

  [anonim]

 • +4 (4 voturi)    
  Interesante domnisoarele (Marţi, 19 septembrie 2017, 17:39)

  A.M [utilizator]

  As putea sa citesc o carte cu ele si apoi sa ne uitam la un film impreuna. Dupa un dus rapid, achit nota si fuguta acasa
 • 0 (8 voturi)    
  Eba si Luxten.... (Marţi, 19 septembrie 2017, 17:41)

  king david hotel [utilizator]

  nimic nou, nu? Nu ca ar fi o scuza pentru ce e acum, dar sa nu uitam!
  • -2 (6 voturi)    
   ..... scuza .... (Miercuri, 20 septembrie 2017, 0:33)

   cbogdan [utilizator] i-a raspuns lui king david hotel

   LUXTEN era firma privata nu firma Primariei (adica pe banii nostri).
 • +6 (6 voturi)    
  Nu stiu ce sa cred... (Marţi, 19 septembrie 2017, 17:57)

  aladdin [utilizator]

  Din poze pare... buna.
 • +5 (5 voturi)    
  s'teti invidiosi/oase (Marţi, 19 septembrie 2017, 18:14)

  ernst [utilizator]

  se stie ca sunteti mai invidioase din fire...cum adica, ca n-are experienta in IT? pai Algorithm Rezidentiale, Algorithm Imobiliare sau mai stiu eu ce sereleu la care avea cartea de munca cand se dadea in mall-uri donsoara nu are adica treaba cu algoritmurile ...a proiectat in OPS3 si SD3 , in plus...
 • +9 (9 voturi)    
  Of... (Marţi, 19 septembrie 2017, 18:14)

  mihai_mi [utilizator]

  Dupa zeci de ani de munca oameni mult mai capabili nu reusesc sa atinga o astfel de pozitie pe care aceasta duduie o primeste pe tava. Ce dezamagire pentru cei care muncesc si merita!
 • +8 (8 voturi)    
  Asta e, au majoritate, asa a spus niuluk cu xanti (Marţi, 19 septembrie 2017, 18:32)

  Fu Leng [utilizator]

  Fac ce vor, nu ca ar fi si corect. Asta e viziunea psd asupra tarii intregi. Stiu pe cineva care a dat concurs la primaria Iasi. Trebuia rezolvata o problema, in domeniul postului. E chemat la primarie unde un tinerel ii strange mana si il felicita. Din 160 de candidati a fost singurul care a rezolvat-o si voia sa il vada. Postul era dat a zis, fata unui grangure. Rezultatul? Inca o prostalanca in administratie si probabil foarte multi tineri care au plecat. Amicul e in Londra. Nevasta si cu copiii in curs de plecare. Extrapolati situatia asta la nivelul intregii tari.
 • +2 (2 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 septembrie 2017, 18:39)

  [anonim]

 • +2 (4 voturi)    
  Oricum (Marţi, 19 septembrie 2017, 19:50)

  RedGuard [utilizator]

  8000 de lei ar trebui să fie salar net de începător în „IT”. Mă rog, programare. Ca și manager un venit de 80.000 de lei net ar fi ok-ish.

  Dar Europa e prea săracă pentru oameni buni, așa că specialiștii pleacă în SUA.
 • +12 (12 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 19 septembrie 2017, 19:52)

  [anonim]

  • +4 (4 voturi)    
   Poate chiar mai mult (Miercuri, 20 septembrie 2017, 6:53)

   Pac-pac [utilizator] i-a raspuns lui

   Poate stie si videochat...
 • +8 (8 voturi)    
  Comment sters de user (Marţi, 19 septembrie 2017, 20:23)

  elf [anonim]

 • +8 (8 voturi)    
  ..... ce rautaciosi ..... (Marţi, 19 septembrie 2017, 20:49)

  cbogdan [utilizator]

  Priviti poza si nu mai intrebati prostii ! Auzi - experienta, studii de specialitate, referinte - ha ha ha !
 • +12 (12 voturi)    
  nici macar un simulacru de concurs? (Marţi, 19 septembrie 2017, 20:56)

  jorj_bv [utilizator]

  Un plan de management, ceva?
  Asa pur si simplu se prezinta fatuca imbracata frumos si i se dau 2 mii de euro pe luna, bani pentru care un programator sau chiar IT manager ii castiga muncind din greu? (uneori 9-5, dar celalalt)
  Plus ce e aia firma de IT a primariei (sectorului) X? Cumpara calculatoare, face mentenanta la imprimante, scrie softuri pentru SRI? Si ce expertiza aduce duduia si asa-numita firma fara istoric: goblenuri, barfa, videochat?
  • +4 (4 voturi)    
   Pai d-aia au aparut firmele astea (Miercuri, 20 septembrie 2017, 6:54)

   Pac-pac [utilizator] i-a raspuns lui jorj_bv

   Ca sa nu se mai ascunda nimeni dupa concursuri trucate sau legislatia achizitiilor publice.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by