Primaria Sectorului 4 a renuntat la contractele prin care asigura paza in scoli. Reprezentantii Primariei spun ca au luat aceasta decizie deoarece costurile pentru serviciile de paza platite firmelor respective erau foarte mari, iar paza va fi asigurata pe timpul zilei de angajatii scolii, iar noaptea cu camerele de supraveghere. Sute de parinti si-au aratat nemultumirea vizavi de aceasta decizie pe retelele de socializare.

Daniel Baluta, primarul Sectorului 4Foto: Hotnews

Primaria Sector 4 are si Politia locala care ar putea asigura paza in scoli.

"Pentru paza scolilor din Sectorul 4 nu sunt bani, domnul primar? Ca de borduri avem se pare. Se zvoneste ca fiecare copil trebuie sa vina cu 15 lei / luna de acasa pentru paza", a comentat un cetatean pe pagina primarului Sectorului 4, Daniel Baluta.

"Am ramas stupefiata azi cand am vazut ca nu mai exista paza in scoala 190! Este inadmisibil ce s-a intamplat si imi este teama peste o perioada cum vor degenera lucrurile", a postat un alt parinte.

" Domnule Primar, va rog sa-mi spuneti de ce ati renuntat la paza obiectivelor scolare din sectorul 4? Cu ce considerati oportun s-o inlocuiti? Nu considerati ca este necesara? Doriti ca noi parintii sa facem cheta pentru a sustine financiar paza acestor obiective? Eu personal cred ca nu mai erau bani pentru lucrarea de inlocuirea bordurilor si ati considerat oportun sa renuntati la paza acestor obiective "cu insemnatate scazuta", a scris un alt parinte.

Si USR Sector 4 critica decizia edilului.

"La inceputul anului scolar, parintii elevilor din sectorul 4 au aflat cu stupoare ca serviciile de paza din scoli au fost desfiintate din "economie". Uniunea Salvati Romania - Filiala Sector 4 considera aceasta masura iresponsabila si cinica. Impartasim ingrijorarea parintilor, pe care o consideram indreptatita, si vom actiona prin toate mijloacele de care dispunem pentru a schimba aceasta masura inacceptabila. Siguranta copiilor nu este negociabila iar "economiile" trebuie facute din alta parte! Schimbarea inutila a unor borduri sau cheltuirea unor sume uriase de bani pe bugetele "umflate" ale spatiilor verzi nu pot fi puse inaintea sigurantei copiilor", se arata intr-un comunicat emis de USR sector 4.