Primaria Capitalei va face un cimitir, un crematoriu si un hotel pentru caini si pisici. Astfel, potrivit unui proiect de hotarare adoptat miercuri de Consiliu General, municipalitatea va demara studiile de fezabilitate aferente acestui proiect.

PisiciFoto: USER UPLOADED

"Este o facilitate pusa la dispozitie de administratia locala pentru iubitorii de animale", a declarat primarul general, Gabriela Firea.

"Consiliul General al Municipiului Bucuresti a aprobat prin Hotararea nr. 170/2017 ￯Strategia pentru protectia si bunastarea Animalelor in Municipiul Bucuresti￯. In conformitate cu prevederile Anexei nr. 1, axa 6, a H.C.G.M.B. nr. 170/2017, Autoritatea pentru Supravegherea si Protectia Animalelor doreste sa supuna atentiei Consiliului General al Municipiului Bucuresti propunerea infiintarii unor facilitati de cazare a cainilor si pisicilor, util cetatenilor care doresc cazarea acestora, in paralel propunand si construirea unui amplasament de tip cimitir in vederea inhumarii cainilor si pisicilor. Realizarea studiilor va beneficia si de sprijinul unor specialisti in domeniul medicinei veterinare (medici veterinari din cadrul Universitatii de Medicina Veterinara, etologi si chinologi)", se arata in raportul de specialitate al proiectului.