Primaria sectorului 3 vrea sa amenajeze o pista de biciclete, de aproximativ 4 kilometri, in jurul parcurilor Titan si AI Cuza, potrivit unui proiect adoptat la ultima sedinta de Consiliu local. Primaria vrea sa refaca si trotuarele din aceasta zona mobilierul urban si sistemul de iluminat si sa amenajeze 90 de locuri noi de parcare si spatii verzi. Valoarea investitiei este estimata la circa 4,8 milioane lei, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobati.

Parcul IORFoto: USER UPLOADED

Traseul exact al pistei va fi stabilit dupa realizarea proiectului tehnic, iar reprezentantii institutiei dau asigurari ca aceasta, dar si locurile de parcare vor fi realizate in afara parcului si nu vor afecta spatiul verde.

Reprezentantii sectorului 3 spun ca faca aceasta pista pentru a decongestiona aleea din jurul lacului si pista de acolo, care in weekend si seara este foarte aglomerata.

"Sectorul 3 a facut, pana la aceasta data, eforturi deosebite pentru cresterea semnificativa a spatiilor verzi si pentru reducerea poluarii, iar initiativa de a crea o pista de biciclete perimetrala Parcurilor Al. I. Cuza si Titan se integreaza perfect acestor masuri. Motivarea realizarii unei piste de biciclete: un traseu in jurul parcurilor Titan si Al.I. Cuza, ar diminua considerabil aglomeratia de la sfarsitul saptamanii de pe aleile interioare din cele doua parcuri, reducand semnificativ riscul de accidente. De asemenea, pista de biciclete nu va fi doar un traseu de agrement, ci va facilita si transportul alternativ intre mai multe zone rezidentiale situate in jurul celor doua parcuri", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Termenul de finalizare al investitiei este de 6 luni de la inceperea lucrarilor.