Gradinita 71 din Sectorul 3 adaposteste de cativa ani echipamente de joaca identice cu cele descrise in licitatiile de milioane de euro lansate in acest an de primarul PSD Robert Negoita si care se regasesc pana la detaliu in oferta unei firme din Breaza abonata la contracte inclusiv cu SRI si MApN. Cum au ajuns acolo? Angajatii Gradinitei 71 au refuzat sa ofere explicatii, dar oficialii Primariei Sector 3 spun ca echipamentele au fost furnizate in 2013 de firma SC PAFS SRL, pentru suma de peste 28.000 de euro. Potrivit datelor din SEAP, firma a primit fara licitatie peste 30 de contracte de la Primaria lui Robert Negoita in 2013 si 2014.

Echipamente de joaca la Gradinita 71Foto: Gradinita 71 Bucuresti

Echipamente Lavitex, intr-un parc din Sectorul 3 din Bucuresti

Echipamente Lavitex, intr-un parc din Sectorul 3 din Bucuresti

Foto: Lavitex.ro

"Masuta de joaca pentru copii tip floare cu 6 scaunele ciuperca sau echivalent. Masa va fi de culoare alb spicuit cu rosu, iar cele 6 scaunele ciuperca vor avea piciorul alb si palaria (sezutul scaunelului) rosie cu buline albe." Acesta este doar unul dintre echipamentele de joaca solicitate in doua licitatii lansate pana acum de primarul PSD Robert Negoita. Produsele descrise in documentatia licitatiilor se regasesc in oferta firmei Lavitex Prod din Breaza, care arata pe site-ul propriu ca astfel de echipamente au mai ajuns in trecut la Primaria Sector 3, a semnalat saptamana trecuta HotNews.ro.

Pentru detalii citeste:DOCUMENT Cum au ajuns echipamentele de joaca ale unei firme din Breaza sa fie cerute in licitatiile de milioane de euro lansate de primarul PSD Robert Negoita / Firma a primit fara licitatie contracte publice de peste 6,3 milioane de euro in ultimii noua ani, inclusiv de la SRI si MApN

La acel moment, Primaria nu oferise explicatii referitoare la prezenta acelor echipamente in Sectorul 3, iar singura explicatie a oficialilor Lavitex pe aceasta tema a fost 'obiectele au fost contractate de catre firme care au facut lucrari de amenajari parcuri ce includ si obiecte de joaca si mobilier urban."

Cititori HotNews.ro: Echipamentele sunt amplasate de cativa ani in Gradinita 71 din Sectorul 3

"Poza din articolul HotNews.ro nu este 'dintr-un parc din Sectorul 3', ci dintr-o gradinita din Sector. Sunt acolo de mai multi ani, de cand s-a modernizat.", ne-au precizat mai multi cititori HotNews.ro.

Descrierea atasata articolului HotNews.ro era facuta de firma Lavitex pe site-ul propriu. Am verificat informatia primita de la cititori si asa am ajuns la Gradinita 71 din Bucuresti, care are pe site-ul propriu o galerie foto in care apare exact poza afisata pe site-ul firmei Lavitex din Breaza, numai ca din alt unghi.

Cum au ajuns acolo aceste echipamente de joaca? Am cerut explicatii initial de la Primaria Sectorului 3, dar in lipsa unor raspunsuri rapide, am incercat sa aflam detalii chiar de la reprezentantii Gradinitei de stat nr. 71 din Sectorul 3.

'Nici eu, nici doamna directoare nu dorim sa aparem in nici un articol. Nu vrem sa ne stricati imaginea unitatii. Buna ziua', ne-a raspuns o doamna, care s-a recomandat drept 'o angajata a unitatii'.

In cele din urma, raspunsul a venit de la Primaria Sectorului 3:

"Echipamentul de joaca de la Gradinita nr. 71 a fost furnizat de catre SC PAFS SRL, in baza contractului nr. 687/05.09.2013, cu o valoare de 126.909,72 lei cu TVA", se arata intr-un raspuns semnat de Adrian David, director executiv de comunicare in Primaria Sector 3.

Firma PAFS SRL a primit fara licitatie peste 30 de contracte de la primaria condusa de Robert Negoita in anii 2013 si 2014

Datele de la Registrul Comertului arata ca actionarii SC PAFS SRL sunt:

  • - Vlad Iulian-Bogdan (26 de ani) - cu 40,04% din actiuni
  • - Mirela Codreanu (32 de ani) - cu 40,04% din actiuni
  • - Vlad Georgeta (55 de ani) - cu 19,92%.

Date mai vechi din Monitorul Oficial nr. 1467 din data de 17 iunie 2003 arata ca firma PAFS SRL ii avea ca asociati pe Vlad Georgeta si pe Vlad Gheorghe. Cel din urma apare in continuare ca administrator al acestei firme, conform datelor de pe site-ul PAFS SRL.

La solicitarea HotNews.ro,Agentia pentru Agenda Digitala a Romaniei (AADR), care gestioneaza Sistemul Electronic de Achizitii Publice (SEAP), a furnizat toate contractele publice castigate de firma PAFS SRL asa cum apar ele in sistemul electronic de achizitii publice. (Vezi documentul atasat).

Potrivit acestor date, SC PAFS SRL a incheiat peste 50 de contracte din 2007 pana in prezent, in valoare totala fara TVA de peste 3,86 milioane lei. Majoritatea contractelor au fost atribuite direct, fara licitatie, in mandatul primarului PSD Robert Negoita. Mai exact, sunt peste 30 de contracte atribuite in anii 2013 si 2014, in valoare de aproape un milion de lei.

PAFS SRL figureaza ca a castigat prin licitatie deschisa - doua proceduri organizate de Municipiul Iasi in anii 2007 si 2008 si - inca o procedura cu Complexul Sportiv Lia Manoliu in anul 2009.

Firma mai are contracte castigate fara licitatie si cu Administratia Domeniului Public din Alexandria. Pentru detalii consultati documentul atasat.