Sute de pesti morti au fost observati in aceasta dimineata pe Lacul Morii, cetatenii din zona alertand autoritatile. La o prima evaluare, reprezentantii Primariei sector 6 spun ca acestia ar fi murit din cauza hipoxiei (scaderea cantitatii de oxigen in tesuturi, medii de cultura sau aer).

Pesti morti Lacul MoriiFoto: Primaria sector 6

Acest fenomen se produce din cauza dezvoltarii excesive a plantelor acvatice care consuma o anumita cantitate de oxigen dizolvata in apa, in conditiile in care temperaturile cresc pe perioada verii, explica administratia locala.

"O echipa mixta formata din reprezentanti ai Serviciului Protectia Mediului si ai Serviciului Ordine Publica s-a deplasat la locul evenimentului reclamat. S-a observat ca pe Lacului Morii (spre mal) exista numeroase exemplare de pesti morti, de dimensiuni mici si mijlocii, preponderent puiet. La o prima evaluare, cauza identificata de reprezentantii Serviciului Protectia Mediului a fost stabilita ca fiind hipoxia (scaderea cantitatii de oxigen in tesuturi, medii de cultura sau aer), fapt confirmat si de reprezentantul Administratiei Nationale "Apele Romane". Pentru remedierea problemei constatate, Administratia Nationala "Apele Romane" intervine cu un efectiv de lucratori cu barci si ustensile necesare captarii pestelui, in vederea curatarii luciului de apa", se arata in comunicatul de presa emis de Primaria sector 6.

Echipe ale Ministerului Mediului, prezente in zona, preleveaza probe de apa si realizeaza analiza pestilor captati pentru a stabili cu exactitate daca motivul mortalitatii il reprezinta, intr-adevar, hipoxia.