Primaria Capitalei vrea sa inchirieze locuinte de pe piata libera pentru cazurile sociale si cele de urgenta pe o perioada de 12 luni, potrivit unui proiect de hotarare ce va fi discutat la urmatoarea sedinta a Consiliului General al Municipiului Bucuresti. In proiectul de hotarare nu se precizeaza nici cate locuinte vrea sa cumpere Primaria nici ce suma va aloca pentru asta, nici in ce conditii se vor inchiria. In plus, in urma cu cateva luni municipalitatea si-a infiintat o firma pentru constructia de locucuinte, dar care nu a facut nimic pana acum.

Gabriela FireaFoto: Hotnews

Selectia imobilelor ce vor fi inchiriate se va face de catre o comisie mixta stabilita de Primarul general si vor ajunge la familiile ajunse pe lista de prioritati.

"In prezent la Primaria Municipiului Bucuresti - Directia Patrimoniu ¬ Serviciul Spatiu Locativ si cu Alta Destinatie sunt inregistrate un numar mare de solicitari privind cererea de locuinte sociale, solicitari pentru care Primaria Municipiului Bucuresti se preocupa in a gasi solutii pentru rezolvarea acestora, indeosebi prin identificarea de amplasamente pentru edificarea unor ansambluri de locuinte, incluzand si cladiri cu functiuni sociale in vederea asigurarii de unitati locative catre cetatenii aflati in situatii locative deosebite, respectiv, pentru persoanele evacuate, inclusiv din Centrul Istoric, cazurile sociale, si cele de urgenta, insa acesta este un proces care presupune parcurgerea unor etape. Avand in vedere faptul ca exista un numar mare de solicitari pentru locuinte sociale, cat si un deficit de locuinte sociale libere, iar legislatia in vigoare respectiv, Legea nr. 114/1996 privind locuintele, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, H.G.R. nr. 1275/2000 privind Normele metodologice pentru punerea in aplicare a prevederilor Legii nr. 114/1996 si O.U.G. nr. 74/2007 privind asigurarea fondului de locuinte sociale destinate chiriasilor evacuati sau care urmeaza a fi evacuati din locuintele retrocedate fostilor proprietari, prevede asigurarea necesarului fondului de locuinte, ca o solutie interimara existenta ar fi posibilitatea demararii procedurilor pentru identificarea de locuinte de pe piata libera in vederea inchirierii de catre Municipiul Bucuresti pentru cazuri sociale si cele de urgenta", se arata in expunerea de motive a proiectului de hotarare.