Masinile care vor stationa neregulamentar pe partea carosabila a drumurilor publice aflate in administrarea Consiliului Local al Sectorului 3 din Capitala vor fi ridicate, transportate si depozitate, iar cel in cauza va putea sa isi recupereze autovehiculul numai in schimbul unei taxe de ridicare si achitarii unei amenzi, in conformitate cu legea. Consilierii locali ai Sectorului 3 au aprobat un astfel de proiect de hotarare in sedinta de joi, scrie Agerpres.

Parcare neregulamentaraFoto: Hotnews

"Ridicam masini doar acolo unde se exagereaza, acolo vom interveni si am dat ca exemplu - acolo unde se intra pe spatiul verde. Le vom ridica (masinile - n.r.) fara niciun fel de discutie, pe trecere de pietoni in zona scolilor si pe trecere de pietoni in general, pentru ca e profund in neregula sa-ti permiti asa ceva, dar si acolo unde deranjeaza circulatia, asa cum spune la lege. Deci pe chestiuni foarte limitate, in rest vom amenda conform legii", a declarat pentru Agerpres primarul Robert Negoita.

El a adaugat ca urmareste realizarea unui program de salubrizare a sectorului, iar soferii au obligatia sa il respecte.

"Obiectivul nostru este sa facem program de salubritate. Conform unui orar, vom avea oprire interzisa, pe rand, in fiecare parcare, pentru a putea sa facem o salubritate eficienta, asa cum este si in tarile civilizate. Iar atunci cand nu se respecta si imi ramane o masina pe zona pe care trebuie sa o curat, conform indicatorului "Oprire interzisa", normal ca o sa o ridic eu si facem operatiunea de salubrizare", a explicat Negoita.

Masinile vor fi ridicate de catre Directia Generala de Politie Locala a Sectorului 3, "un serviciu public cu personalitate juridica si buget propriu, cu atributii in domeniul circulatiei pe drumurile publice", conform expunerii de motive a proiectului.