Mutare extrem de importanta a taberei Dragnea: Sevil Shhaideh, unul dintre cei mai loiali aliati ai lui Liviu Dragnea, anunta ca a dat drumul la robinetul cu bani de la stat pentru liderii locali

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Vineri, 16 iunie 2017, 17:14 Actualitate | Administratie Locala


Liviu Dragnea - Sevil Shhaideh
Foto: Facebook/Liviu Dragnea
Miscare extrem de importanta in razboiul politic dintre Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea: Ministerul Dezvoltarii, condus de Sevil Shhaideh, unul dintre cei mai loiali aliati ai lui Dragnea, a terminat analiza proiectelor inscrise in etapa a doua a Programului National de Dezvoltare Locala (PNDL) si a decis cine va primi finantare, se arata intr-un comunicat emis vineri de institutie.

Astfel, primesc finantare  9.500 de obiective de investitii, dintre care 2.500 de crese si gradinite, 2.000 de scoli si 5.000 de alte obiective, fiind alocate fonduri in valoare de 30 de miliarde de lei credite de angajament. Per site-ul ministerului nu se regaseste lista insa proiectelor care au primit finantare.

Cu o zi inainte, Grindeanu o acuzase pe Shhaideh ca a intarziat o luna acest anunt, sugerand ca tabara Dragnea va folosi banii din PNDL 2 tocmai pentru a-i "cumpara" pe liderii locali PSD care stau in dubiu daca sa mearga pe mana lui Dragnea sau pe cea a lui Grindeanu.

 • "De cam o luna PNDL 2 trebuia sa fie lansat, ordinele trebuiau date catre judete. Eu nu vreau sa ma gandesc ca au fost oprite ordinele in asteptarea acestui CEX, dar aceste ordine puteau fi date pe criterii transparente de vreo luna si ceva" (Sorin Grindeanu)

"Astazi, 16 iunie a.c., incepe oficial Programul National de Dezvoltare Locala (PNDL) etapa a doua, fiind incheiata analiza de specialitate cu privire la alocarile de fonduri din cadrul programului, iar ordinele de finantare pentru fiecare judet sunt in curs de semnare.  Programul este structurat pe trei componente: modernizarea satului romanesc, regenerarea urbana a municipiilor si oraselor, respectiv infrastructura la nivel judetean. Prioritizarea proiectelor incluse la finantare prin PNDL s-a facut in urma analizei interne de specialitate a peste 13.000 de solicitari prin corelarea tuturor surselor de finantare (fonduri europene, programe guvernamentale) si  aplicarea criteriilor stabilite prin HG nr. 624/2015, astfel incat resursele financiare alocate sa fie repartizate echilibrat pe judete", se arata in comunicatul institutiei. 

"In acest moment este important ca aceasta criza politica sa se incheie cat mai repede pentru ca noul Guvern sa-si intre in atributii si proiectele majore, inclusiv PNDL 2, sa fie rapid aplicate. Semnarea ordinelor de finantare reprezinta un prim pas in vederea implementarii proiectelor. Orice zi care trece fara un guvern legitim pune in pericol demararea lucrarilor ce rezolva probleme vitale pentru mii de localitati. Primarii asteapta sa incheie contracte pentru ca problemele comunitatilor nu mai pot fi amanate", a declarat Sevil Shhaideh, ministru demisionar al MDRAPFE.

 

PNDL este un program de finantare multianual si are ca obiectiv general echiparea unitatilor administrativ-teritoriale cu toate dotarile tehnico-edilitare necesare pentru a creste atractivitatea climatului investitional al localitatilor din Romania. Programul finanteaza proiecte diverse, de infrastructura educationala, de sanatate si de mediu, sportiva, social-culturala si turistica, administrativa si de acces la caile de comunicatie.

 

Fondurile alocate de minister in cadrul PNDL sunt surse de finantare complementare pentru bugetele locale. Finantarea proiectelor se asigura din transferuri alocate bugetelor locale, de la bugetul de stat, aprobate cu aceasta destinatie in bugetul MDRAPFE, din fonduri prevazute in bugetele locale cu aceasta destinatie si din alte surse legal constituite.

Etapa I a programului o constituie obiectivele de investitii aflate in finantare la data de 31 decembrie 2016.

Etapa a II-a a fost instituita prin OUG nr. 6/2017 pentru modificarea si completarea unor acte normative, precum si pentru stabilirea unor masuri privind realizarea investitiilor finantate din fonduri publice.

 

Obiective de investitii

Obiectivele de investitii care pot fi finantate in cadrul programului trebuie sa vizeze lucrari de realizare / extindere / reabilitare / modernizare, respectiv dotare, pentru unul dintre urmatoarele domenii:

- sisteme de alimentare cu apa si statii de tratare a apei;

- sisteme de canalizare si statii de epurare a apelor uzate;

- unitati de invatamant preuniversitar, respectiv: gradinite, scoli generale primare si gimnaziale, licee, grupuri scolare, colegii nationale, scoli profesionale, scoli postliceale, unitati de invatamant special de stat;

- unitati sanitare;

- drumuri publice clasificate si incadrate, in conformitate cu prevederile legale in vigoare, ca drumuri judetene, drumuri de interes local, drumuri comunale si/sau drumuri publice din interiorul localitatilor;

- poduri, podete sau punti pietonale;

- obiective culturale de interes local, respectiv biblioteci, muzee, centre culturale multifunctionale, teatre;

- platforme de gunoi;

- piete publice, comerciale, targuri, oboare;

- modernizarea bazelor sportive;

- sediile institutiilor publice ale autoritatilor administratiei publice locale, precum si a institutiilor publice din subordinea acestora;

- infrastructura turistica dezvoltata de autoritatile publice locale ca instrument de punere in valoare a potentialului turistic local, pentru obiectivele de investitii aflate in proprietatea publica sau privata a unitatilor administrativ-teritoriale sau in administrarea acestora.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

34079 vizualizari

 • +39 (41 voturi)    
  pai.. (Vineri, 16 iunie 2017, 17:17)

  Pink Z [anonim]

  pai asta nu-si daduse demisia ?
  • +6 (12 voturi)    
   :-( (Vineri, 16 iunie 2017, 17:26)

   Marsak [utilizator] i-a raspuns lui Pink Z

   ... asa era, dar gogu de la Secretariat nu a trimis demisiile la MO.
   Asa ca Dragnea -din pacate - a marcat (parerea mea).
   • +14 (14 voturi)    
    Da, a marcat un autogol (Vineri, 16 iunie 2017, 18:37)

    IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Marsak

    De ce n-a deschis robinetul finantarilor pina acum?
    A tinut-o ca masura de santaj in detrimentul oamenilor, votantilor...
   • +8 (8 voturi)    
    ete (Vineri, 16 iunie 2017, 18:50)

    nesuferitu [utilizator] i-a raspuns lui Marsak

    ca se pare ca a marcat ''cu mana''
   • +10 (10 voturi)    
    N-a marcat nimic, confirma ce a zis Grindeanu (Vineri, 16 iunie 2017, 18:55)

    MasP [anonim] i-a raspuns lui Marsak

    Ca au blocat intentionat PNDL2 ca sa-si submineze propriul guvern
  • +10 (12 voturi)    
   sanchi (Vineri, 16 iunie 2017, 17:50)

   ubu [utilizator] i-a raspuns lui Pink Z

   Cica e in preaviz!
  • +10 (12 voturi)    
   eiiiii (Vineri, 16 iunie 2017, 17:50)

   CosminGeorge [anonim] i-a raspuns lui Pink Z

   si tu acuma,isi daduse dar pana sa plece de la minister a vrut sa faca ceva pt tara,sa vada boborul ca n-a fost degeaba numita acolo:)
  • +21 (21 voturi)    
   Servil Hayssam e presul zburator al lui Dragnea (Vineri, 16 iunie 2017, 17:51)

   Boham [utilizator] i-a raspuns lui Pink Z

   Servil a fost cea care - la ordinul lui Dragnea - a SABOTAT propriul guvern tinant banii destinati liderilor PSD din tara pana cand Dragnea l-a dat afara din PSD pe Grindeanu

   Grindeanu s-a prins ca ea il saboteaza dar era prea tarziu
  • +7 (7 voturi)    
   legislatia muncii prevede: (Vineri, 16 iunie 2017, 18:04)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui Pink Z

   . "Pe durata termenului de preaviz(de 15 zile), contractul de munca isi produce toate efectele, salariatul trebuie sa se prezinte la serviciu si respectiv sa isi indeplineasca atributiile profesionale intocmai." Livache a profitat, a apasat pedala 'Sevil' ca sa vada baroniada la cine e banu' si cum sa voteze luni la motiune..
 • +11 (13 voturi)    
  DNA sa Vina sa o Ia ? (Vineri, 16 iunie 2017, 17:18)

  un domn [utilizator]

  pe EA !
  • +8 (8 voturi)    
   doar strada poate face curatenie (Vineri, 16 iunie 2017, 18:50)

   GeorgeT [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Doar cind o exploda mamaliga si fara flori pentru jandarmi...
 • +19 (19 voturi)    
  Grindeanu se intreba ieri retoric (Vineri, 16 iunie 2017, 17:19)

  nellino [utilizator]

  daca nu cumva robinetul a fost tinut inchis inadins pentru acest moment...
 • +25 (25 voturi)    
  Are scoala PSD (Vineri, 16 iunie 2017, 17:20)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Scoala hotiei Mazare/ Constntinescu. Turcoaica se pricepe la smenuit paraii de la buget ca nimeni altul si toti se vor duce spre imbuibarea clientelei CIUMATILO ROSII. ,
 • -14 (16 voturi)    
  excellent... (Vineri, 16 iunie 2017, 17:22)

  demaGOGU [utilizator]

  ...Ro are nevoie de investitii masive in infrastructuri diverse (nu in armament!) ca de aer.
  • +14 (14 voturi)    
   Asa e, numai ca (Vineri, 16 iunie 2017, 18:14)

   Altiro [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   primarii psd vor investi in scoli si gradinite pe care, in multe cazuri, se va pune lacatul. Anual in Romania se inchid peste 120 de scoli din lipsa de copii. Dar primarii "renoveaza" la greu scoli facand wc-uri in curte de sute de mii de euro dupa care se pune lacatul pe scoala ca nu-s copii, sau se muta elevii la scoala unei comune mai mare ori la orasul din apropiere..
   • 0 (0 voturi)    
    ori in Spania sau Italia... (Vineri, 16 iunie 2017, 22:02)

    IancuJianu [utilizator] i-a raspuns lui Altiro

    .
  • +4 (4 voturi)    
   spaga de 90% o iau tot (Vineri, 16 iunie 2017, 19:24)

   yellowdog [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   primarii psd...

   asa ca banii astia se duc tot in buzunarele ciumatior, o parte ramane la primar o parte se duce la partid

   de asta s-a si creat acest mega-fond
  • 0 (0 voturi)    
   Doamne Fereste... (Sâmbătă, 17 iunie 2017, 12:43)

   USMarines [utilizator] i-a raspuns lui demaGOGU

   sa investim in armament, asa e directiva de la Moskva... Romania sa ramana neajutorata...
   Nu-I asa, demaGRU?
 • +14 (14 voturi)    
  aha, (Vineri, 16 iunie 2017, 17:25)

  Stapanu [utilizator]

  deci avea dreptate Sorinache, despre cine intarzie cu indeplinirea surelor din "ceaslov"; pe de alta parte, totul e o mare porcarie, consistenta cu gandirea provinciala a unor indivizi de calibrul 'racnea sau vlakov: dezvoltarea merge de regula de la mare la mic, de la national la local; la ei... e invers
 • +16 (16 voturi)    
  Mita (Vineri, 16 iunie 2017, 17:25)

  ekek [utilizator]

  Asta e mita pe fata, cu motiunea la usa. Un fel de va dam, votati ce trebuie si pastrati robinetul deschis. Nu votati ce trebuie... nicio garantie.
 • +16 (16 voturi)    
  Teapa pentru "liderii locali"..... (Vineri, 16 iunie 2017, 17:26)

  taro [utilizator]

  tantii asta si-a dat demisia asa ca nu conteaza daca a dat drumul la robinet.

  Si inca ceva, acum au bani? Parca nu aveau bani pentru maririle de salarii...
 • +13 (13 voturi)    
  Stai sa vedem (Vineri, 16 iunie 2017, 17:30)

  omezu [utilizator]

  Daca vrea Busuioc sa publice hotararea sau ce o fi in M.O. :)) Ca el e noul Daddy in Romania, se pare.
  • +4 (4 voturi)    
   Hentz careu !! (Vineri, 16 iunie 2017, 22:53)

   rutger [utilizator] i-a raspuns lui omezu

   pontache e noul busuioc si sanse mari sa iasa cu lovituri mortale intre pesedisti ! Pinalti-urile vor fi executate in mare forta !!
 • +17 (17 voturi)    
  Astia se războiesc... (Vineri, 16 iunie 2017, 17:30)

  calexe [utilizator]

  ...pe banii nostri.
  • +7 (7 voturi)    
   Uitati-va... (Vineri, 16 iunie 2017, 18:56)

   2304 [utilizator] i-a raspuns lui calexe

   ... cat a crescut Euro, si nu se va opri aici
 • +5 (7 voturi)    
  Hehe (Vineri, 16 iunie 2017, 17:33)

  jeanvaljeanro [utilizator]

  Asta daca se mai gasesc fraieri sa creasca incasarile sau macar sa fie la fel :))
 • +17 (19 voturi)    
  Al dracu' robinet, se-ntepenise! (Vineri, 16 iunie 2017, 17:36)

  johndoe1980 [utilizator]

  Dar las' ca si-a imbracat instalatoarea Shaideh salopeta, a pus mana pe cheia de 13 si l-a rezolvat, marea lui de robinet!

  Cand hamsterul o cere, deblochezi si robinete, desfunzi tevi etc.

  Tanti Servil...am si eu un WC infundat acasa. Nu vii sa mi-l deblochezi si mie?
  • +9 (9 voturi)    
   etc (Vineri, 16 iunie 2017, 18:39)

   anonimicus [utilizator] i-a raspuns lui johndoe1980

   doar la justitie nu a mers cheia aia de 13!
 • +22 (22 voturi)    
  Mită pe banii noștri (Vineri, 16 iunie 2017, 17:38)

  reiand [utilizator]

  Și uite-așa Dragnea mituiește dintr-un foc sute de PSD-iști și acoliții lor, cu banii noștri, ca să se mențină la putere.
  • +6 (8 voturi)    
   Si totusi... (Vineri, 16 iunie 2017, 18:39)

   giuseppe2 [utilizator] i-a raspuns lui reiand

   Nu toti PSD-istii sunt tembeli.
   Mituiti sunt doar idiotii...
 • +22 (22 voturi)    
  Ce stie sa faca mai bine PSD ? (Vineri, 16 iunie 2017, 17:46)

  Susufler0 [utilizator]

  Sa mituiasca !
 • +7 (7 voturi)    
  uraaa... (Vineri, 16 iunie 2017, 18:12)

  liviu_ [utilizator]

  s-a dat drumu la furat.,..
  si e evident vina lui Grindeanu, ca era guvernu lui,... Dracnea nu are nicm,mic de-a face cu asta! asa o sa gandeasca votacii psd... nu trebuie niciodata sa le subestimam prostia
 • +8 (8 voturi)    
  Deci Grindeanu era performant, dar l-a sabotat ... (Vineri, 16 iunie 2017, 18:19)

  AlexJ [utilizator]

  .... Sevil + Dragnea.
 • +5 (7 voturi)    
  Sunt in ceata... (Vineri, 16 iunie 2017, 18:29)

  anca_ssc [utilizator]

  ati vrut sa-l copiati pe Base, am vazut...dar cine e in rolul Elenei Udrea?
  -Sevil
  -Olguta
  -Carmencita
  -Gabrieluta
  si cine e sufleur?
 • +12 (12 voturi)    
  Lucrurile se complică (Vineri, 16 iunie 2017, 18:38)

  Celbland [utilizator]

  Primarii au primit șpagă de la doamna Sevil, ca să-l susțină pe Dragnea.

  Dar dacă nu trece moțiunea de cenzură și rămâne Grindeanu prim ministru, ce vor face primarii pesediști care nu l-au susținut ?

  Problema reală este că ei își dau șpăgi între ei pe banii noștri. În condițiile astea, ar trebui ca cei care contribuie la bugetul de stat, adică salariații nebugetari, patronii, PFA, să fie cei care decid modul de cheltuire a banului public, nu bugetarii, pensionarii, șomerii sau asistații sociali.
  • +4 (4 voturi)    
   Miroase a trafic de influenta (Vineri, 16 iunie 2017, 19:35)

   radu_romania [utilizator] i-a raspuns lui Celbland

   Bine spus
 • +11 (11 voturi)    
  Bine-ar fi daca... (Vineri, 16 iunie 2017, 18:38)

  Cataleya [utilizator]

  ...banii aia chiar ar ajunge la destinatie si chiar ar fi folositi pt ceea ce scrie pe hartie.
  Macar, dupa tot acest circ, cateva orasele, comune, catune s-ar alege cu ceva. O gradinita, o scoala, un drum asfaltat, alimentare cu apa, etc.
  Dar, tare ma tem ca, indiferent cum se va termina toata aceasta mascarada, banii aia se vor pierde pe aiurea sau nici macar nu vor mai pleca de la guvern conform stilului PSD-ist de guvernare: promisuni 100%, realizari ZERO! Vorbim totusi de 30 miliarde de lei! De unde?

  Ar fi interesant daca vreun jurnalist ar pune mana pe lista aia cu toate promisiunile concrete, si peste cateva luni sa faca un sondaj sa vada cati bani s-au primit in realitate.
  Dar cum "Pe site-ul ministerului nu se regaseste lista proiectelor care au primit finantare. " nimeni nu va putea verifica vreodata.
 • +13 (13 voturi)    
  daca o comunitate nu voteaza psd, (Vineri, 16 iunie 2017, 18:59)

  yellowdog [utilizator]

  nu o sa primeasca bani de la buget...
  genocid-ul ciumatilor continua...
 • +12 (12 voturi)    
  va mai dau o suta (Vineri, 16 iunie 2017, 19:03)

  revo [utilizator]

  Tovarasi, stati linistiti la locurili voastre! Va mai dau o suta!
 • +2 (2 voturi)    
  PSDragnea (Vineri, 16 iunie 2017, 19:28)

  radu_romania [utilizator]

  Liviu Dragnea foloseste banii statului pentru a castiga o lupta politica. De ce abia acum s-au dat acesti bani? De ce nu mai putea astepta pana trece motiunea de cenzura? Oare cat de legal este acesta actiune? Miroase a trafic de influenta.
 • +3 (3 voturi)    
  Gata cu robinetul ... (Vineri, 16 iunie 2017, 20:15)

  Eu the first [utilizator]

  Grindeanu tocma' ce-a trimis demiterea lu' Shhaidehh la Cotroceni. Robinetul s-a inchis la loc, si acuma e in mana lu' Grindeanu (cel putin pana miercuri).
 • +1 (1 vot)    
  Prima mare greșeală a lui Dragnea (Vineri, 16 iunie 2017, 21:39)

  Nick-Name [utilizator]

  Încercare de mituire sau nu, asta e o mare greșeală pentru Dragnea.
  Grindeanu nu are decât sa le spună celor care au proiecte aprobate ca va respecta și implementa planul deja anunțat. În felul asta, beneficiarii nu mai au nici un motiv sa ii fie fideli lui Dragnea și pot vota pentru menținerea guvernului.
  Dacă nu ar fi anunțat câștigătorii, Dragnea ii putea șantaja cu proiectele pentru a obtine votul pe moțiunea de cenzura.
 • +2 (2 voturi)    
  Asta e partidul lui.. (Sâmbătă, 17 iunie 2017, 12:20)

  USMarines [utilizator]

  "SA NE DEA..."
  - sa ne dea bani de furat
  - sa ne dea ajutoare sociale
  -sa ne dea pensii mai mari
  - sa ne dea salarii mai mari
  Dar de muncit ceva, pauza....


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by