Infiintarea unei societati comerciale in scopul administrarii cimitirelor, pe ordinea de zi a Consiliului General Bucuresti

de V.M.     HotNews.ro
Joi, 1 iunie 2017, 17:41 Actualitate | Administratie Locala

Pe ordinea de zi a sedintei din 8 iunie a Consiliului General al Municipiului Bucuresti figureaza un proiect de hotarare privind acordul de principiu pentru organizarea unei societati comerciale, avand ca obiect principal prestarea de servicii/executie de lucrari necesare activitatii de administrare a cimitirelor in Capitala.

"Potrivit prevederilor Legii nr. 215/2001 privind administratia publica locala, cu modificarile si completarile ulterioare, Municipiul Bucuresti, prin autoritatea executiva, a constatat necesara si oportuna infiintarea unei entitati care sa asigure nemijlocit o organizare eficienta a activitatii de administrare, intretinere, igienizare si salubrizare a cimitirelor, in spatii special amenajate si organizarea unui flux coerent si transparent al procedurii de concesionare a locurilor de inhumare si a locurilor de veci, precum si evidenta acestora", se arata in expunerea de motive, semnata de primarul general, Gabriela Firea, potrivit Agerpres.

In raportul de specialitate se mentioneaza ca autonomia locala da dreptul si capacitatea efectiva Municipiului Bucuresti de a solutiona si de a gestiona, in numele si in interesul colectivitatilor locale pe care le reprezinta, treburile publice, in conditiile legii, si ii confera dreptul ca, in limitele legii, sa aiba initiative in toate domeniile, cu exceptia celor care sunt date in mod expres in competenta altor autoritati publice.

"Tinand cont de toate cheltuielile si investitiile pe care orice societate de profil trebuie sa le realizeze, pentru a desfasura activitate si a putea face fata concurentei in domeniu, consideram ca societatea are nevoie de un capital social de minim 120.000 lei, care sa sustina cele mentionate. Sumele necesare demararii proiectelor ce urmeaza a fi implementate sau cele ce ulterior vor fi dezvoltate de societate urmeaza a fi analizate dupa infiintarea societatii", prevede documentul.
[P] 1000 inseamna mai mult decat un numar

Angajatii sunt resursa cea mai importanta in orice companie, iar in cazul unui business de servicii, succesul se bazeaza pe resurse umane competente si implicate, care aduc plus valoare in relatia cu clientii. Societe Generale European Business Services, centrul care ofera servicii profesionale cu valoare adaugata in domenii precum finante, achizitii, resurse umane, KYC (Know Your Customers) si servicii de IT pentru grupul Societe Generale, a ajuns la pragul de 1000 de angajati in doar 6 ani de la infiintare.

348 vizualizari


Abonare la comentarii cu RSS
SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

SONDAJ Este invatamantul profesional o solutie pentru lipsa fortei de munca calificate pe piata din Romania?

Invatamantul profesional a fost vazut in Romania ca o optiune care nu iti ofera foarte multe perspective de viitor. Astfel, foarte multi parinti si elevi prefera calea liceului si apoi a unei facultati care, de cele mai multe ori, produce someri pe banda rulanta.
(Sondaj sustinut de Asociatia Nationala a Industriei Textilelor din Romania)
1. Sunteti pro sau contra invatamantului profesional din Romania?
(Un singur răspuns posibil)
 • Pro - mi se pare o alternativa buna
 • Contra - nu iti ofera prea multe posibilitati profesionale pe piata muncii
 • Nu ma intereseaza, oricum voi trai pe banii parintilor
2. Considerati ca scoala profesionala ar putea fi o solutie pe termen mediu si lung pentru reducerea somajului?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
3. Considerati viabila alegerea unei scoli profesionale in detrimentul unui liceu, mai ales in zonele unde economia nu este foarte diversificata?
(Un singur răspuns posibil)
 • Da
 • Nu
 • Nu stiu, nu ma intereseaza
4. Credeti ca este mai utila o scoala profesionala axata pe domenii unde exista o lipsa acuta de personal calificat sau o universitate care produce pe banda rulanta absolventi intr-un domeniu fara cautare pe piata muncii?
(Un singur răspuns posibil)
 • O scoala profesionala - sanse mai mari de angajare
 • Universitatea ramane universitate - diploma e importanta
 • Nu stiu, nu ma intereseaza


Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Sâmbătă