Asociatia "Bucuresti fara ei" a depus la Primaria Capitalei notificarea prin care anunta instalarea primului cort pentru strangerea de semnaturi in vederea organizarii referendumurilor de demitere a primarului general al capitalei, Gabriela Firea, a primarilor de sector si a Consiliului General al Muncipiului Bucuresti (CGMB).

HotNews.roFoto: Hotnews

Cortul va fi amplasat la Piata Unirii, pe trotuarul dintre Magazinul Unirea - coltul cu magazinul H&M si intersectia Pietei Unirii cu Splaiul Unirii. Strangerea de semnaturi la cort este preconizata sa inceapa pe 7 iunie si sa dureze 5 luni, dar nu exista o conditie legala privind termenul, deci va dura cat e necesar, se arata intr-un comunicat emis de asociatie.

"Poate va intrebati de ce doar un singur cort. Raspunsul e simplu: resursele. Instalarea si mentinerea unui cort implica resurse umane si materiale; voluntari care sa stea la cort sau oameni platiti sa faca asta, materiale informative, tricouri etc. Pe toti cei care vor sa ne sustina sa mentinem cortul si sa instalam si altele, ii rugam sa o faca, fie prin voluntariat, fie prin donatii. Doar impreuna putem reusi", se arata in comunicatul asociatiei.

Potrivit Legii administratiei publice locale nr. 215/2001 cu modificarile ulterioare, referendumul de demitere se poate organiza urmare a solicitarii a peste 25% dintre alegatorii inscrisi pe listele electorale.

"In Bucuresti, pentru referendumul de demitere a doamnei Gabriela Firea, vor fi necesare peste 465 000 semnaturi, cu mult peste cele 240 000 de voturi pe care dna Firea si PSD-ul le-au primit la alegerile locale. Realitatea este ca 86% dintre bucurestenii cu drept de vot nu au votat cu Gabriela Firea. Actiunea noastra este un proiect cetatenesc pe baza de voluntariat. Oricine doreste sa se implice este invitat sa ni se alature, descarcand formularele pentru strangerea de semnaturi de pe site-ul nostru. In curand, vom instala in mai multe zone din capitala corturi pentru strangerea de semnaturi", potrivit sursei citate.