Primaria Capitalei a aprobat noi tarife pentru inchirierea pietelor din centrul Capitalei pentru diverse evenimente. Astfel, tariful pentru Piata Constitutiei este de 137.000 lei/eveniment; pentru Piata Victoriei este de 91.000 lei/eveniment, iar pentru Piata Enescu, Piata Universitatii si Piata Alba-Iulia este de 68.000 lei/ eveniment.

Bon Jovi in Piata ConstitutieiFoto: Florin Vitzman

"Taxa pentru utilizarea temporara a locurilor publice pentru desfasurarea unor evenimente: spectacole in aer liber, concerte, festivaluri, manifestari promotionale, targuri de locuri de munca si alte asemenea pentru: Piata Constitutiei este de 137.000 lei/eveniment - Piata Victoriei este de 91.000 lei/eveniment - Piata Enescu, Piata Universitatii, Piata Alba-Iulia este de 68.000 lei/ eveniment. Prin eveniment se intelege perioada cuprinsa intre minim 3 - 5 zile necesare pentru: montare sceno-tehnica, eveniment propriu-zis (concert, festival, targ, etc.) si aducerea la starea initiala a locatiei. Daca numarul de zile solicitate este mai mare decat perioada prevazuta la alin. (1), se va achita o taxa suplimentara de 23.000 lei/zi¬, se arata in proiectul de hotarare adoptat joi de consilierii generali.

Pentru evenimentele sportive taxa este redusa la jumatate, potrivit unui amendament adoptat in timpul sedintei CGMB.

Inainte, taxa pentru utilizarea temporara a locurilor publice pentru desfasurarea unor evenimente - spectacole in aer liber, concerte, festivaluri, manifestari promotionale, targuri de locuri de munca - era de:

- 1.890 lei zi pentru suprafete de pana la 1.000 mp, inclusiv;

- 3.675 lei/zi pentru suprafete cuprinse intre 1.001 mp si 5.000 mp;

- 7.350 lei/zi pentru suprafete mai mari de 5.000 mp;