Proiect CGMB: Amenzi de pana la 5.000 de lei pentru proprietarii de cladiri care nu asigura reparatiile si consolidarea imobilelor

de I.B.     HotNews.ro
Marţi, 16 mai 2017, 7:53 Actualitate | Administratie Locala

Proprietarii de cladiri care nu asigura lucrari de reparatii, consolidare, reabilitare, dar si curatenia imobilelor pe care le detin vor fi amendati cu pana la 5.000 de lei daca proiectul aflat joi pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB) va fi aprobat de consilierii generali, potrivit news.ro.

"Proprietarii, persoane fizice sau juridice si titularii dreptului de administrare sau ai altor drepturi reale asupra cladirilor au obligatia sa asigura efectuarea lucrarilor de reparatii curente, intretinere, consolidare si dupa caz reabilitarea energetica a anvelopei si/sau a acoperisului, in conditiile legii", se arata in primul articol al proiectului de hotarare.

Conform proiectului, institutiile publice, agentii economici si persoanele juridice au obligatia de a intretine imobilele in care lucreaza, prin reparatii si amenajari, spalarea geamurilor si a vitrinelor, intretinerea fatadelor si zugravirea lor si asigurarea igienei. La randul lor, cetatenii au obligatia de a intretine locuintele pe care le detin, precum si anexele gospodaresti, curtile si imprejurimile lor, sa finalizeze la termen constructiile incepute si sa repare si sa intretina instalatiile aferente imobilelor.

Nerespectarea acestor obligatii se sanctioneaza cu amenzi de la 1.000 la 5.000 de lei, precizeaza municipalitatea.

"Din activitatea curenta a Directiei Generale de Politie Locala si Control a Municipiului Bucuresti si a Directiei Generale Dezvoltare Urbanism, s-au constatat numeroase incalcari sau nerespectari ale normelor privind buna gospodarire din parea institutiilor publice, ale agentilor economici, ale altor persoane juridice, precum si ale cetatenilor. Aceasta a deterinat un aspect urbanistic neplacut al municipiului Bucuresti, principalul centru economico-administrativ si cultural al tarii si implicit o degradare a starii de normalitate civica", se arata in expunerea de motive a proiectului.

Material sustinut de Siemens

"Comorile" detinute de primarii: cum pot fi folosite marile baze de date pentru a imbunatati serviciile oferite cetatenilor. Studiu de caz City Pulse

Brasovul si orasul Aarhus din Danemarca au luat parte timp de trei ani la un proiect inedit de cercetare - City Pulse, finantat de Uniunea Europeana. Pe scurt, scopul proiectului a fost sa colecteze si sa coreleze cat mai multe date despre cele doua orase, iar pe baza acestora primariile sau companiile sa dezvolte aplicatii gratuite care sa imbunatateasca serviciile oferite cetatenilor.

887 vizualizari

 • +1 (1 vot)    
  ce facem cu cladirile aflate (Marţi, 16 mai 2017, 8:44)

  Hans Metter [utilizator]

  in patrimoniul primariei si sunt intr-o stare jalnica? se amendeaza singuri banuiesc nu ?!
 • +1 (1 vot)    
  intrebari (Marţi, 16 mai 2017, 10:06)

  Nevermind [utilizator]

  1. De ce diferentele proletare intre persoane fizice si persoane juridice, la cele din urma fiind si extindere raspundere ca utilizator pentru proprietatea altuia?

  2. Ce se intampla cand ai proprietatea, dar nu ai posesia, pentru ca statul roman nu a evacuat minorrritarii dupa x ani de procese si a "retrocedat" proprietatea cu miolrlaitori blonzi si agresivi?

  3. De ce nu exista sectiune in oglinda pentru amendarea autoritatilor locale in cazul drumurilor de exemplu? Accept si sanctionarea conducerii pe persoana fizica :D


Abonare la comentarii cu RSS

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Duminică