Primarul Nicolae Robu a propus, vineri, Consiliului Judetean (CJ) Timis sa construiasca un nou penitenciar in comuna Giroc de langa Timisoara, unde administratia judeteana a anuntat ca vrea sa ridice o sala polivalenta de 16.000 de locuri, pe care edilul vrea sa o construiasca in campusul sportiv extins al Timisoarei, langa stadionul "Dan Paltinisanu", transmite Agerpres.

Nicolae RobuFoto: Agerpres

El a reiterat ca sustine in continuare proiectul de construire a salii polivalente cu 16.000 de locuri de catre Compania Nationala de Investitii (CNI) in campusul sportiv din Timisoara, iar daca acest lucru nu se va realiza, va face polivalenta din bani de la bugetul local, pe finantari esalonate multianual, pe parcursul a circa patru ani.

"Daca CNI nu va construi sala polivalenta mare, de 16.000 de locuri - pentru care eu ma zbat de la inceputul primului meu mandat de primar, din 2012, si a fost ideea mea ca proiectul sa fie prins pe lista de investitii a CNI - in campusul sportiv al Timisoarei, care cuprinde si stadionul "Dan Paltinisanu", atunci sunt eu sunt ferm hotarat sa construim aceasta sala pe banii primariei, acolo unde este normal ca ea sa fie. Nu are ce cauta o asemenea sala in comuna Giroc, iar Timisoara sa nu apara in nicio statistica de oras cu sala polivalenta. Daca nu o face guvernul (CNI, n.r.), o facem noi", a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul a recomandat CJ ca, pe terenul pe care-l detine in comuna Giroc, sa construiasca un nou penitenciar.

"De ani de zile se vorbeste despre mutarea penitenciarului din mijlocul orasului. Este aberant sa ai o puscarie intr-o astfel de zona. Daca CJ tot are un teren in Giroc si nu stie ce sa faca cu el, sa construiasca un nou penitenciar acolo. Un penitenciar este o institutie necesara pentru Timisoara si acolo nu se merge cu navala, cu zecile de mii de oameni la evenimente, nu este nevoie de cai de acces. (...). Astfel de obiective nu sunt saormerii, sa le infiintam oriunde si sa vedem daca merge treaba, daca nu, o dizlocam. Este o sala care costa mult si care se construieste o data la peste 50 de ani", a subliniat Nicolae Robu.