Consiliul General al Municipiului Bucuresti si Consiliul local sector 1 vor incheia un parteneriat pentru a realiza un centru de transplant multi-organ in cadrul Spitalului Clinic "Sfanta Maria". Terenul pe care se va realiza centrul se afla pe bd. Ion Mihalache, langa actualul spital si se afla in proprietatea Consiliului General al Municipiului Bucuresti.

Consiliul local sector 1 se obliga sa finanteze construirea corpului de cladire care face obiectul parteneriatului, o cladire cu trei subsoluri, parter si 10 etaje. Spitalul Clinic Sfanta Maria poate asigura o parte din aparatura medicala si poate asigura incadrarea noului centru cu personal medical specializat.

In proiectul de hotarare adoptat nu se specifica cat va costa realizarea centrului de transplant multi-organ.

"Spitalul acesta nu este de interes local, este de interes national, international. Expunerea de motive este vaga, este foarte greu sa votam fara sa avem informatiile necesare. Acest proiect este un proiect foarte mare, va greva bugetul sectorului 1 cu foarte multi bani, sute de milioane lei. In conditiile in care sectorul are niste datorii foarte mari, nu credem ca este oportun", a declarat Roxana Wring, consilier USB.

Consilierii PNL au declarat ca voteaza proiectul.