Calea Victoriei devine pietonala in in perioada 15-17 aprilie, pe segmentul cuprins intre Piata Victoriei si Piata George Enescu. In zona, Primaria Capitalei va organiza mai multe manifestari artistice de strada, cu ocazia Sarbatorilor Pascale.

Afis La Pas pe Calea VictorieiFoto: Hotnews

"Asa cum am promis, una dintre cele mai importante strazi din centrul Bucurestiului devine pietonala timp de trei zile si se transforma intr-un spatiu urban alternativ, unde cultura si istoria se intalnesc cu distractia si relaxarea. Invit cu drag toti bucurestenii la o plimbare la pas pe Calea Victoriei, unde Municipalitatea a organizat o serie de manifestari culturale speciale, cu ocazia Sarbatorilor Pascale. Toti vizitatorii sunt asteptati sa participe la spectacole si concerte cu intrare gratuita, statui vivante, animatori pe picioroange, mimi, personaje pentru copii, papusi uriase, portretisti si caricaturisti", a declarat primarul general.

In cadrul evenimentului va fi amplasata expozitia "La pas pe Calea Victoriei" care contine imagini de epoca, stiri mondene, reclame la afacerile de odinioara de pe Calea Victoriei. Organizatorii spun ca este cea mai mare expozitie dedicata pana acum acestei artere, fiind expuse in premiera peste 500 de imagini de epoca.

"Se intentioneaza sa se recreeze parfumul de epoca si perioada de glorie, incepand cu imagini din 1860, pe cand Calea Victoriei se numea Podul Mogosoaiei. Vor fi expuse in premiera peste 500 de imagini: fotografii de epoca de la atelierele de pe Calea Victoriei, litografii, reclame, anunturi de mica publicitate, sunt evocate cladiri disparute", a declarat pentru HotNews.ro, curatorul expozitiei, Sorin Margarit.