Metrorex incepe pe 19 aprilie lucrarile de modernizare a sistemului de acces in statiile de metrou Republica, Titan si Nicolae Grigorescu, a anuntat vineri compania pe pagina de Facebook. Linia actuala de turnicheti, care are o vechime de peste 20 de ani, va fi inlocuita cu porti de acces batante, moderne, care faciliteaza atat intrarea, cat si evacuarea rapida a calatorilor in situatii de urgenta.

Tren de metrou CAF in Bucuresti pe Magistrala 2Foto: Metrorex

"Noile porti de acces vor avea dubla utilitate, atat prin sistemul de citire a benzii magnetice, cat si prin sistemul de citire a cardurilor contactless. Acesta din urma va putea fi utilizat dupa finalizarea lucrarilor de modernizare a sistemului de control - acces din toate statiile de metrou", precizeaza Metrorex.

Lucrarile pentru faza I se vor executa etapizat, potrivit companiei.

In perioada 19 - 25.04.2017 se va lucra la urmatoarele accesuri:

- Statia Republica - Acces A (bulevardul Basarabiei). Calatorii vor putea utiliza celelalte 3 accesuri disponibile ale statiei de metrou Republica (accesul B ¬ bulevardul Basarabiei, gara Titan-Sud, C si D - soseaua Dudesti ¬ Pantelimon;

- Statia Titan - Acces B (bulevardul Nicolae Grigorescu, str. Liviu Rebreanu). Calatorii vor putea utiliza accesul A (bulevardul Nicolae Grigorescu);

- Statia Nicolae Grigorescu - Acces A (bulevardul Camil Ressu, Aleea Fuiorului). Calatorii vor putea utiliza accesul B (bulevardul Camil Ressu, bulevardul Nicolae Grigorescu).

In perioada 26.04.2017 - 05.05.2017 se va lucra la urmatoarele accesuri:

- Statia Republica - Accesurile B, C si D;

- Statia Titan - Acces A;

- Statia Nicolae Grigorescu - Acces B.

"Metrorex depune toate eforturile pentru ca perioada de executie a lucrarilor sa fie cat mai scurta. Pe parcursul lucrarilor, personalul Metrorex va asigura asistenta necesara calatorilor si va lua toate masurile pentru ca impactul asupra confortului calatorilor sa fie minim", precizeaza Metrorex pe pagina de Facebook.

Modernizarea acestor statii face parte dintr-un proiect mai amplu, de modernizare a intregului sistem de acces la metrou, respectiv 41 de statii. Pe langa modernizarea sistemului de acces, vor fi instalate 139 de automate moderne de vandut cartele, care vor da rest si se va putea plati cu cardul.