Peste o suta de soferi ieseni au protestat, pentru a doua duminica la rand, prin ingreunarea circulatiei la iesirea din municipiul Iasi spre localitatea Holboca, acuzand autoritatile de starea proasta a drumurilor din zona, transmite News.ro.

Oamenii s-au mobilizat pe retelele de socializare si au decis sa protesteze deplasandu-se cu masinile cu viteza redusa pe drumul care face legatura intre municipiul Iasi si comuna Holboca.

Soferii au claxonat timp de zeci de minute, iar unii dintre ei au suflat si in vuvuzele.

Locuitorii din zona s-au aratat nemultumiti de raspunsul autoritatilor iesene fata de protestul pe care l-au initiat in urma cu o saptamana si au decis sa iasa din nou in strada.

"Vom iesi in fiecare weekend pana rezolvam ceva. Este vorba de un drum de cativa kilometri, care n-a mai fost refacut de ani buni. Ne tot amana cu vorba, vin in campanie si ne promit, apoi uita de noi. Mergem zilnic spre oras si ne stricam masinile in gropile astea", a spus un participant la actiune.

Oamenii spun ca de vina pentru aceasta situatie sunt Primaria Holboca, Primaria Iasi, dar si Consiliul Judetean, pentru ca nu reusesc sa gaseasca o solutie ca sa refaca drumul.

In timpul protestului, circulatia in zona a fost paralizata.

In urma protestului de saptamana trecuta, Primaria Iasi promitea ca partea de drum care se afla pe raza municipiului va intra in reparatii imediat, insa deocamdata lucrarile nu au inceput.

La randul sau, purtatorul de cuvant al Consiliului Judetean Iasi, Vlad Ciobanu, sustinea ca lucrarile la drumul judetean care trece prin comuna Holboca ar putea incepe abia anul viitor.

Potrivit lui Vlad Ciobanu, CJ Iasi se afla in negocieri pentru obtinerea unui credit contractat de la Banca Europeana pentru Investitii, dar ca vor fi alocate si fonduri locale si guvernamentale pentru refacerea mai multor drumuri din judet.

Zeci de soferi din localitatea Holboca au protestat spontan, duminica trecuta, fata de starea drumurilor din zona, ei conducand masinile cu viteza redusa pe drumul care leaga comuna de municipiul Iasi.