Consiliul Judetean Iasi a decis sa nu mai dea bani pentru Fundatia Sportului Iesean, din care este finantata si echipa de fotbal CSMS Iasi, din cauza unei anchete initiate de catre DNA care vizeaza alocarea de fonduri de la bugetul local in perioada 2008-2016, a anuntat presedintele institutiei.

Presedintele Consiliului Judetean Iasi, Maricel Popa, a spus sambata, intr-o conferinta de presa, ca, in acest an, institutia nu mai aloca bani Fundatiei Sportului Iesean, intrucat procurorii anticoruptie au declansat o ancheta privind alocarea de fonduri catre fundatie, transmite News.ro.

Popa a spus ca, in urma cu doua saptamani, CJ a primit o adresa de la DNA, prin care au fost solicitate informatii privind alocarea de bani de la bugetul local si judetean catre Fundatia Sportului Iesean. Maricel Popa a precizat ca, din acest motiv, CJ a sistat finantarea catre fundatie, suma alocata anual de Consiliul Judetean catre sportul din Iasi ridicandu-se la un million de lei.

"Sunt probleme la aceasta fundatie. Am primit o adresa de la DNA, inteleg ca este o ancheta privind alocarea banilor in perioada 2008-2016. Nu putem finanta ceva ce este in analiza DNA", a explicat presedintele CJ Iasi, Maricel Popa.

Fundatia Sportului Iesean este sprijinita financiar si de Primaria Iasi, edilul Mihai Chirica sustinand ca nu stie de ancheta DNA.

"Daca domnul presedinte de la Consiliul Judetean stie ca sunt nereguli la fundatie, ar trebui sa spuna despre ce este vorba. Si anul trecut s-au alocat bani catre fundatie, iar in ultimii ani au fost tot felul de verificari acolo, inclusiv din partea Curtii de Conturi. Nu au fost descoperite nereguli", a afirmat primarul.

Fundatia Sportului Iesean a fost infiintata in urma cu zece ani pentru a sustine sportul de performanta din Iasi. Mare parte din sumele alocate de la bugetul Primariei si Consilului Judetean s-au dus catre finantarea echipei de fotbal CSMS Iasi, care activeaza in prima liga.