De la inceputul lunii aprilie, Primaria Cluj-Napoca devine prima din Romania care va elibera documente de urbanism in format electronic, scutind cetateanul de deplasarea la ghisee si de contactul cu diversi functionari, a declarat joi primarul Emil Boc, la o conferinta despre economia digitala, organizata in cadrul Cluj Innovation Days.

Emil BocFoto: Agerpres

"Vom elibera electronic aceste certificate si le vom putea prelungi; la fel, vom elibera online diverse avize, certificate de la spatii verzi, siguranta circulatiei sau salubritate sau vom putea prelungi autorizatiile de construire. Pentru aceasta este nevoie de o semnatura electronica in vederea inregistrarii in sistem. Masura care va fi implementata este un nou pas in digitalizarea activitatii administratiei publice locale", a declarat Emil Boc, potrivit Agerpres. .

El a mai spus ca Primaria Cluj-Napoca asigura si plata online a taxelor si impozitelor locale, programarea casatoriilor etc.

Cluj Innovation Days, manifestare organizata de Clusterul Cluj IT, se desfasoara in perioada 30 - 31 martie, la Facultatea de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor (FSEGA) din cadrul Universitatii 'Babes-Bolyai' (UBB) Cluj-Napoca, cu participarea a peste 400 de persoane.